Moon walkers

Tweeduizendzestien is bijna op z'n eind, en ik geloof als ik zo de blog bekijk heb ik het afgelopen jaar maar bar weinig gedeeld op de blog. Excuses daarvoor. Uiteraard was werk de grootste oorzaak van mijn verzaken (iets waar ik overigens zeer dankbaar voor ben), maar er was meer.

Eind vorige jaar, tijdens een diner vertelde één van de gasten dat hij met zijn jongens wanneer zij een bepaalde leeftijd hadden bereikt, naar een kasteel in Limburg zou gaan om daar samen zwaarden te smeden als symbool van (of ritueel voor) de overgang van jongen naar man. Ik vond dat een mooi gebaar en het zette mij aan het denken. Welk ritueel zou ik kunnen doen voor mijn dochter als overgang van meisje naar vrouw? Wat is belangrijk voor haar? Wat kan & wil ik haar meegeven?

Iedereen die mij een beetje kent, zal herkennen dat het er vaak op lijkt dat ik meer mannelijke hormomen heb dan vrouwelijke qua gedrag. Is natuurlijk niet zo, maar de zachte vrouwelijke kant is bij mij zullen we maar zeggen 'onderontwikkeld'. Maar ja, ik ben wel gezegend met een dochter waarbij die zachte kant WEL is ontwikkeld. Dus ga je op zoek naar een groot raakvlak, en dat is de natuur & magie. En wat staat daar nu dichterbij dan een heks? Die doen ook allemaal rituelen. Dus ik op zoek naar een heks, da's nog niet zo makkelijk, nou ja, niet wanneer je aan mijn voorwaarden moet voldoen. En ik kwam uit bij een dame in Appelschaa. Down to Earth Humor No Nonsense , en nog veel meer voorwaarden, maar het allerbelangrijkste: dat de kennis was overgedragen van familielid op familielid en dus al generaties meeging.

En zo belande ik in een wereld die aan de ene kant nieuwe aspecten voor mij had maar aan de andere kant bleek dat ik al zoveel dingen deed in het dagelijks leven die men dus onder het kopje 'Hekserij' schaart. Het is een heel breed vakgebied, van rituelen tot chakra's, van maanviering tot kruiden, van natuursteen tot orakels en veeeel meer. En natuurlijk spreekt het ene aspect je meer aan dan het andere. Naast mijn 'Greenpeace' wijze van kijken naar de natuur ging ik ook een heel ander aspect van de natuur zien.
Wat nog leuker was, ik had gezelschap, mijn moeder en een dierbare vriendin van mij besloten ook mee te doen. En zo begon de 'MAAN' een rol in ons leven te spelen. We gebruikten de maan als een soort kompas, een moment van bezinning, even stilstaan bij, de balans opmaken, richting geven. Want iedere maan heeft weer een ander thema. Maar niet alleen in ons leven, wij spreken namelijk ook af en toe wel eens iemand, dus zo ontstond er een groep 'Moon walkers'. Maar ja, die kan natuurlijk niet eindeloos groeien, we moeten ook nog met z'n allen fysiek in een ruimte kunnen plaatsnemen. 


Dus om de mensen die wel heel graag hier meer van willen weten maar die we niet in de fysieke groep kunnen opnemen, zal ik vanaf januari iedere maand iets vertellen over het thema van de komende volle maan op de blog onder het thema Moon Walkers. Wil je dit in je mailbox ontvangen, vul dan je email adres in bij Subscription (dat is volledig anoniem, ik kan niet zien wie zich abonneert). Let wel, je ontvangt dan ook de andere berichten die ik plaats op deze blog. 

Rest mij jullie allemaal te bedanken voor het afgelopen jaar, het was voor mij een zeer belangrijk, spannend, druk, leuk & bewogen jaar. En ik ga er vanuit dat tweeduizendzeventien niet minder bewogen zal zijn. Voor iets van houvast hier het overzicht van de manen voor 2017.


Oh voor diegene die zich afvragen of ik nu een Heks ben? Ik ben Joyce en daar valt een hele hoop onder waaronder wat ik zo snel kan bedenken: mens, dochter, kleindochter, zus, schoonzus, vrouw, moeder, stiefmoeder, plaatsvervangend moeder, vriendin, collega, buurvrouw, baasje van huisdieren, handanalyste, tarotiste, lerares, leerling en leven als een heks die zich aan de volgende wetten houdt:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;

2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.


VOLLE MAAN 12 JANUARI 2017, WIENS LEVEN LEEF JIJ?

Yeahhh! Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen..... En zo begon ik ook met het eerste stukje wat ik schreef over de komende Volle Maan en liet het aan mijn man lezen. 'Ja', zei hij 'da's een heel overzichtelijk, beschrijvend stukje, iedereen had dit geschreven kunnen hebben, ik mis jou er in.'

Verdomd, dacht ik, hij heeft een punt. Maar als ik in zijn algemeenheid de thema's van de Volle Manen wil gaan uitleggen dan is dat toch juist wel handig? Was dat niet één van mijn wensen voor het komende jaar, niet alleen maar één op één maar ook een breder publiek dienen? Maar ik ken het bredere publiek niet en wat is het eigenlijk wat ik wil overbrengen? Dus ik heb besloten om mijn visie zoals ik de dingen ervaar & beleef op te schrijven. Heb ik de waarheid in pacht? ABSOLUUT NIET! Het zijn mijn belevingen en jullie zullen weer andere ervaringen hebben. Het enige wat ik kan doen is jullie uitdagen om uit je 'comfort zone' te komen. We behoren allemaal tot hetzelfde ras 'mens' en we zijn allemaal aardbewoners, maar we zijn ook allemaal individuen. Niemand is hetzelfde en iedereen is hetzelfde. Als handanalyse mij iets geleerd heeft is het DAT. Nu is één van mijn lessen in het leven 'tact & diplomatie' ontwikkelen, een punt wat mijn aandacht heeft, maar wat ik nog niet volledig beheers. Dus soms zal ik wat kort door de bocht zijn en als dat niet voor jou werkt, helemaal goed dan moet je ergens anders zijn, zoek diegene waar je wel een klik mee hebt en laat mij voor wat het is. En heb je vragen, ook prima, mail me vooral. Goed, daar gaan we...

De Volle Maan van januari heeft als thema 'de Aanvang'. Hierbij gaan we eerst schoonschip maken om vervolgens nieuwe wensen te activeren. Dat opruimen is broodnodig, we moeten eerst schoonmaken. Dus daar gaan we eerst mee aan de slag.

Afbeelding via boy-so-pale


DE GROTE SCHOONMAAK

Ga het afgelopen jaar even na, wat is er allemaal gebeurd? wat waren de hoogtepunten, leuke dingen maar ook wat waren de dieptepunten, wat liep anders dan je gepland had, wat ging er helemaal mis? Zowel de goede als de slechte momenten hebben ons wat te zeggen. En vaak zijn het ook de minder leuke dingen waar we echt van leren, waardoor we veranderen en niet meer dezelfde zijn als daarvoor. De signalen dat er iets moet veranderen in onszelf! Wees daar dankbaar voor en trek je leringen eruit. JIJzelf bent de enige waar je controle over hebt en ieder moment van de dag maken we daar keuzes in, bewust of onbewust, en die keuzes hebben weer gevolgen. JIJ dus en niet die ANDER. Een punt waar we vaak niet bij stil staan en daar kunnen nu juist de Volle Manen een rol in spelen. Om even stil te staan en jezelf bij te sturen. Dus neem hier even bewust de tijd voor, schrijf al die dingen op van het afgelopen jaar waar je GEEN energie meer aan wilt besteden. Kijk naar welke rol jij hierin hebt gespeeld of nog speelt en hoe je die kan veranderen? Want alles waar we aandacht aan geven groeit, of het nou het positieve of het negatieve is. Het is tijd om te beseffen wat je nog in standhoudt wat je eigenlijk niet meer wilt.

Dit kan ook best een pijnlijk moment zijn, tenminste wanneer je echt eerlijk naar jezelf kijkt. Wees streng voor jezelf, maar niet meedogenloos, je bent ook maar een mens!
Bij die dingen waar je echt geen aandacht maar aan wilt geven, waar je echt klaar mee bent, die houd je op de lijst en huppa fik d'r in. Weg er mee, gooi de as in een pot aarde of in de tuin of in het park of bos van mijn part. Begraaf het, stamp het nog even goed aan en klaar.

DE NIEUWE CONTOUREN

Zo, een schone lei, en wat nu? Ja da's nog niet zo makkelijk, want we weten best wel wat we niet willen maar wat willen we WEL? En dit is best een proces, want dit is niet iets waar we lichtzinnig mee om moeten gaan. Voor iedereen werkt dit weer anders. Er is namelijk zoveel wat er MOET gebeuren, er is immers een deadline op werk, de kids moeten van school worden gehaald, de hond moet nog worden gelopen, het eten moet op tafel, huis moet nog schoon, vrienden moeten worden gebeld... whahhhh we 'moeten zoveel. Maar van wie? van onszelf.
Ja makkelijk lullen, maar al die dingen moeten echt gebeuren hoor, er moet brood op de plank komen, er moet gewerkt worden. Eens! we moeten leven en om te leven hebben we geld nodig, de grote vraag is natuurlijk HOE. Waar wil jij je geld mee verdienen? Hoe wil jij je tijd besteden? Want weet wel, als aardbewoner zijn we nog steeds aan tijd gebonden, onze tijd hier op aarde is beperkt en er komt altijd een moment dat je de aarde weer verlaat. Lullig maar waar: Voor ons allemaal geldt dat we tijd niet kunnen terugkopen. Dus hoe ga ik die besteden?

Of een andere... Ik heb niks te wensen, want het gaat tenslotte niet om mij. Nee inderdaad, het gaat niet alleen om jou, het gaat om ons allemaal. Maar kan je je voorstellen dat wanneer jij leeft naar wat voor jou ECHT belangrijk is, naar wat JOU de meeste voldoening of meeste zingeving geeft dat dat ook weer een positief effect heeft op jouw omgeving?

En nog eentje die ik zelf goed ken, Ik een wens? En die hardop uitspreken? Nee hoor, ik heb geen wensen. Alles wat er in mij opkomt en wat ik belangrijk vind zorg ik gewoon voor dat dat ook gerealiseerd wordt.
Klopt, maar wel zo fijn wanneer je je daar ook bewust van bent en kijkt naar waar al deze acties naar leiden, wat is het grotere plaatje? en dat eens deelt, hardop uitspreekt en dankbaar voor bent. Je realiseert hoe goed je het hebt en het niet als vanzelfsprekend ziet. Een beetje nederigheid kan ook geen kwaad.

En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen waarom het moeilijk is om met 'wat je wenst' bezig te zijn. En ik heb het niet over 'ik wil graag een nieuwe auto want daar kan ik de blitz mee maken' maar over de wensen die echt DEEP DOWN bij jou leven. De dingen die er werkelijk toe doen, jouw diepste verlangens, jouw onuitgesproken wensen. Die wensen waardoor jij echt die zingeving voelt en blij van binnen & buiten wordt. Hoe ziet die toekomst eruit? Waar wil jij je tijd aan besteden?

Om op dat punt te komen, bij jouw onderbewuste, zul je tijd moet reserveren. Een moment waar je niet gestoord kan worden en je je hoofd leeg maakt en je focus naar binnen gaat. Hoe doe je dat? Ik kan je alleen vertellen hoe het bij mij lukt. Bij mij helpt het om in een vlam van een kaars of vuur te staren dus dat kan je proberen. Maar werkt dat niet voor je, ga opzoek naar wat voor jou werkt.
En dan komen ze wel, die droomwensen, dat grotere plaatje. Maar let op! laat niet je hoofd er doorheen komen met 'Ja Maar', dit is echt een belachelijke wens, dat kan nooit. Want dan ga je afdingen op je eigen dromen. Niet doen. Schrijf die belachelijk grote wens gewoon op en bewaar ze. Zie ze als een leidraad voor het komende jaar.

En natuurlijk zijn sommige wensen groots of voor langere termijn, maar als we het zaadje niet planten kan hij ook nimmer uitkomen. Ik kan wel een eikenboom in mijn tuin willen maar ik zal dan toch eerst een eikel in de grond moeten stoppen en niet vergeten ER AANDACHT aan te moeten geven. Want hoe moet hij groeien zonder water, zonlicht, de juiste bescherming? En zo werkt het dus ook met wensen. Dat wat je aandacht geeft groeit dus je zal er zelf mee aan de slag moeten.

Nou, have fun. En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.VOLLE MAAN 11 FEBRUARI 2017, WELKE WEG GA JE VOLGEN?

De volle maan van februari heeft als thema 'Wijsheid'. We zijn bij de volle maan van januari 2017 bezig geweest met onze diepste verlangens & wensen en nu wordt het zoetjes aan tijd om te gaan kijken welk pad je daarvoor gaat kiezen om deze te realiseren, hoe ga je daar komen?

Dit doe je niet door kris kras allerlei wegen af te gaan rennen als een kip zonder kop, maar door in alle wijsheid te bedenken welke weg daar de beste voor is en wat er allemaal moet gebeuren stap voor stap. Op 10 februari (de dag voor volle maan) is er een maansverduistering, wat helpt om naar binnen te keren en te onderzoeken wat er nog in de weg staat om het pad te kunnen bewandelen.

                           Foto -Google+ Richard Wilson

Het is nu de periode waarbij de natuur ook zachtjes uit zijn winterslaap komt en het eerste verse groen weer naar boven komt. Zoals de natuur zich niet laat dwingen en alles z'n tijd heeft, geldt dat hier ook voor, rustig...... neem de tijd.
Het eikeltje kan wel direct een eikenboom willen zijn, maar die zal toch eerst de juiste grond, de juiste voeding, de juiste omstandigheden en de tijd moeten krijgen om te groeien. Dus in deze fase gaat het om de BASIS, de GROND.

Die grond, die basis waar jij op gaat lopen wordt je pad naar je doel. Dus denk na, welke voorbereidingen moet ik treffen, wat kan ik allemaal tegenkomen op dat pad? Wanneer je op vakantie gaat bereid je je ook voor, ga je naar de Antillen, dan kan de winterjas thuis blijven maar het anti-mosquito spul is wel handig om in de tas bij je te hebben. En zo doe je dat ook bij deze maan, nadenken over hoe je je doel het best kan bereiken en in welk tempo. En soms blijkt dat je gekozen pad niet recht of vlak is, maar moet je bijvoorbeeld over een berg die je niet voorzien had en da's ok, want tijdens de klimtocht van de berg krijg je weer nieuwe inzichten en ben je bovenop die berg heb je een fantastisch overzicht zodat je kan kiezen welke van de paden naar beneden en daarna het beste is om met je nieuwe inzichten je doel te bereiken.

De maan van 'wijsheid' is een maan die de veranderingen in gang zet, rustig & weloverwogen.

Veel plezier! En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook bij het kiezen van je pad.
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.VOLLE MAAN 11 APRIL 2017,.....WAT JE LIEF IS.

Deze maan gaat over liefde & bescherming. Liefde voor jezelf, voor de ander en voor alles om je heen. Want alles wat we liefhebben en belangrijk voor ons is moet beschermd worden.

En vaak zijn we goed in het beschermen en zorgen voor de mensen en die dingen die ons dierbaar zijn, want we willen graag dat het goed met ze gaat, dat ze groeien en bloeien net als die kleine zaadjes die we verzorgen zodat het grote bomen of prachtige bloemen kunnen worden.

En in onze zorg voor al het andere, vergeten we onszelf geregeld. En daar gaat deze maan ook over. Want hé, je kan wel die plantjes verzorgen, water geven, bemesten, beschermen tegen wind & regen, maar als jij in al je verzorging vergeet jezelf te beschermen en in de stromende regen je planten gaat redden zonder regenjas, lig jij straks ziek in bed en wie verzorgt ze dan?

                        afbeelding via Tumblr.com

Dus een belofte aan jezelf om oprecht van jezelf te houden, dat leuke mens met al die ideeën en talenten die volledig tot bloei mogen komen. De afgelopen manen ben je bezig geweest met jouw wensen, dus denk na. Wat heb jij nodig om optimaal te groeien? Hoe ga jij jezelf beschermen?
En heus daar heb je niks van buiten voor nodig, want alles wat er nodig is zit al in jou, in het houden van jezelf. Dus koester & bescherm dat, zie het als je plicht.

Als je dat werkelijk kunt, dan kan je ook de ander laten groeien & hen beschermen. Denk aan het zuurstofkapje in het vliegtuig, eerst jezelf, ook al gaat het tegen je gevoel in :-)

Veel plezier! En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.
VOLLE MAAN 10 MEI 2017, .....VERTROUW!
 
Deze maan gaat over wedergeboorte en vertrouwen, de Maan van de Terugkeer. In de natuur zien we dat de bladeren die in de herfst zijn gevallen ruimte hebben gemaakt voor het jonge frisse groen van de nieuwe bladeren. De vogels die in de herfst ons land verlieten voor een overwintering keren weer terug voor het broedseizoen. Nesten worden gebouwd, ieder jaar weer, eieren worden gelegd en vogels worden geboren, keer op keer.
De cyclus van de natuur waar wij als aardbewoners net zo goed onderdeel van zijn.

Om dat te zien en om te bevatten dat alles een cyclus heeft, dat alles moet sterven om weer opnieuw geboren te worden vraagt om vertrouwen. Diep vertrouwen dat alles zowel eindig als oneindig is. Dat alles een begin en een eind heeft om dan weer opnieuw te beginnen.


           afbeelding via Pinterest

Als je dat kan zien, dan kan je ook het vertrouwen hebben dat aan die 'vervelende situatie' ook een eind komt en er ook weer goed tijden zullen komen. Of je kunt beter accepteren dat aan die geweldige vakantie ook een einde komt, eeuwige vakantie zal je nooit dat ultieme gevoel kunnen geven. Vergeet niet dat ieder begin ook weer iets is om naar uit te zien. Wanneer het winter is kijken we uit naar de warmte van de zon en wanneer het volop zomer is kunnen we ook weer verlangen naar de prachtkleuren van de herfst.

Ga na voor deze maan of er nog aspecten zijn in jouw leven waar je aan twijfelt, waarin je het vertrouwen nog mist. Schrijf ze op, lees ze hardop aan jezelf voor en besef dat die twijfel in jou zit.  En hoe anders zou het zijn wanneer je vertrouwen zou hebben? Er is er maar eentje die dat voor elkaar kan krijgen, JIJzelf. Dus VERTROUW & GENIET.

En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.


VOLLE MAAN 9 JUNI 2017, .....GROEI


Deze volle maan, 'de Maan van Expressie' gaat over groei. In de natuur is het één groot feest van expressie. Alles wat gezaaid is, is in volle groei & bloei en het belooft een mooie oogst te worden.


En hoe zit het met jouw wensen die je gezaaid hebt? Hoe staat het daarmee? Zijn deze ook aan het groeien op weg naar bloei? Een goede tijd om hier even bij stil te staan en te genieten van al die groei, niet alleen in de natuur maar ook de groei van jouw wensen voor dit jaar. En realiseer wat er allemaal al is gebeurd, hoe fantastisch is dat?

Kijk dan ook of er ergens nog meer aandacht aan gegeven moet worden. Hebben sommige wensen bemesting nodig? Waar moet nog extra energie aan worden gegeven om straks toch die veelbelovende oogst te realiseren? En misschien zijn er wensen die je in deze periode al kunt oogsten. Voel & vier je eigen groei!

En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.