Cursus Handlezen Volksuniversiteit Amsterdam


                                                                                                     ©Dingena Mol

De Volksuniversiteit van Amsterdam organiseert diverse cursussen, workshops & lezingen waaronder ook een cursus handlezen met mij als docente. Iets wat ik met heel veel plezier al enige tijd mag doen. De cursus handlezen vindt normaliter tweemaal per jaar plaats, in het voorjaar (maart-april) en najaar (oktober - november). Interesse? Meer informatie over de verschillende cursussen die ik geef is te vinden op mijn WEBSITE en hou mijn blog of Facebook pagina in de gaten over wanneer er weer eentje staat gepland.

Wil je weten wat voorgaande cursisten ervan vonden? Zie onderstaand.

Het is als een nieuwe taal leren spreken, in een paar lessen leer je op een plezierige en structurele manier basisbeginselen waarmee een nieuwe wereld voor je opent. Nieuwsgierigheid wordt gewekt, en het is fascinerend om met een nieuwe blik naar handen te kijken. Juist de verschillen in handen en handlijnen tussen cursisten maken de cursus waardevol; je kunt het echt alleen begrijpen door samen te kijken naar wat je ziet.
Jessica

De cursus handlezen was erg interessant en leerzaam, het heeft mijn interesse zo gewekt, dat ik me er verder in wil verdiepen. Uit een hand kan je zo veel halen, hoe iemand zichzelf ziet, wat je met je energie doet en welke kwaliteiten iemand heeft en of die wel benut worden?!! Een tip; als je handen wil lezen en er een afdruk van gaat maken, investeer dan in goede verf, want anders valt er weinig te analyseren met opgevulde lijnen! Heel veel plezier met de cursus en de fantastische docente Joyce.
Deirdre

Mijn ervaring is dat het verrassend leuk is. Je handen vertellen zoveel meer over jezelf, dat had ik niet verwacht! Iedere les was ik vol nieuwsgierigheid naar wat de les nu weer zou brengen & vertellen! Het smaakte ieder keer weer naar meer: informatie wat de handen over je vertellen. Ik zou de cursus zo weer doen. Ik vond het een fantastische ervaring. En ik zal je naam onthouden, want wat je zegt: handanalyse kan goed gebruikt worden bij sollicitanten & selectie. Eigenlijk is handlezen beetje ondergeschoven kindje en kan wat mij betreft veel meer publiciteit krijgen!
Claudia

De cursus handlezen is heel interessant én inspirerend. Ik heb met veel plezier en aandacht de cursus gevolgd. Joyce gaat op een vlotte manier door de stof heen en het blijft boeien! Het smaakt naar veel meer....
Ingrid

De cursus handlezen door Joyce  is heel boeiend.
Ze vertelt op een hele duidelijke en leuke manier over handlezen.
Aan de hand van afdrukken van je eigen hand en van medecursisten kreeg je een
indruk over kwaliteiten en valkuilen van jezelf en van de ander.
Ook het gegeven dat de lijnen in je hand kunnen veranderen is heel verrassend.

Marie

Voor mij was de cursus handlezen een eye-opener, omdat het me inzicht gaf in hoe ons leven van uit onze handen af te lezen valt.
Waarom het ene emotioneler is dan het anderen.
Ook vond ik het gezellig om met gelijkgestemden te zijn.

Lilibeth

Ik heb de cursus Handleeskunde bij Joyce gevolgd in maart 2013. Wat een heerlijkheid om zo met elkaar in die intrigerende wereld van het handlezen te duiken. Een klas met heel verschillende persoonlijkheden en met zeer verschillende handen. Joyce nam ons mee op ontdekkingstocht en dat deed zij zeer verdienstelijk. Geen poeha of mystiek geneuzel, Joyce leerde ons op een heerlijk aardse manier en met een vleugje humor de beginselen van de handleeskunde.  En het smaakt naar meer! Laatst heb ik zelf een uitgebreide handanalyse gehad bij Joyce. Het heeft me veel bevestiging gegeven en weer een stukje verder geholpen op de weg naar zelfacceptatie. Joyce, dankjewel!
Kim

Ik vond het cursus heel erg leuk! Ik heb er echt met heel veel plezier aan deelgenomen. Ik vond de cursus heel goed opgebouwd, niet te veel stof per keer. Er zat volgens mij een goede volgorde in en voldoende herhaling. Alleen de laatste les vond ik wat lastig, dat was misschien net iets te veel informatie in een keer. Ik heb door de cursus handlezen heel veel geleerd over mezelf en over anderen. Zoals ik het gisteren ook zei, het heeft mij geholpen om beter te begrijpen wie ik ben en welke gedrag echt bij mijn karakter hoort en wat juist aangeleerd is.. Dus ik vind de cursus een echte aanrader voor mensen die benieuwd zijn naar de kunst van het handlezen, maar ook 'opzoek zijn naar zichzelf'. Het is een prachtige spiegel.  Ik vond het echt een van de leukste en meest leerzame cursussen die ik ooit gehad heb. 
Dessie

Tijdens de bijeenkomsten zit je met een aantal onbekende mensen. Samen met deze mensen bespreek je onder leiding van de cursusleider Joyce, de lijnen en bijzonderheden in je hand. Dat is best spannend!  Toch was het bijzonder te ervaren dat de sfeer snel al heel veilig en ontspannen was. In deze korte cursus heb ik veel bijzondere dingen gehoord. Daarnaast heb ik handvatten om door middel van het bekijken en "lezen"van de hand anderen een beetje in te kunnen schatten, een waardevolle bijkomstigheid . Ik zou deze cursus aanraden aan een ieder die nieuwsgierig is aangelegd.
Ruby

Ik heb erg genoten en veel geleerd van de cursus. De bijeenkomsten zijn zeer interessant, goed opgebouwd, de lesstof is duidelijk en ziet er aantrekkelijk uit. Hoewel er voor iedereen voldoende ruimte was, vond ik de groep iets aan de grote kant; liever betaal ik ietsjes meer voor een iets kleinere groep (2 personen minder bijvoorbeeld).
Juliska

In het najaar van 2013 heb ik bij de Volksuniversiteit van Amsterdam een cursus handlezen van Joyce van Nispen gevolgd. Ik heb een keer mijn handen professioneel laten lezen, daardoor was ik heel geïnteresseerd in "hoe het werkt".
Bij de volksuniversiteit werd toen deze cursus aangeboden. Ik wist niks van Joyce, ik had haar zelfs niet gegoogled. Met een open mind ging ik naar de cursus.
Het was fantastisch. Een hele leuke groep mensen, allemaal erg geïnteresseerd, sommigen zelfs van plan de volledige studie te gaan volgen om er misschien hun beroep van te maken.
Joyce gaf de cursus op een inspirerende manier, het is duidelijk dat zij erg geïnteresseerd is in de mensen aan wie ze de cursus geeft, iedereen kwam aan bod met zijn handen en zijn vragen.
Deze cursus is echt een aanrader, er is niet zweverigs of toekomstvoorspelligs aan, je hoort en leert zelf lezen wat er in je handen geschreven staat, ook dat niet alles vaststaat, dat lijnen en mogelijkheden kunnen veranderen.
Jolien 

De cursus Handlijnkunde heb ik met veel plezier gevolgd en “het smaakt naar meer……….”
De cursus is kort en krachtig en de docente is in staat om de lesstof op zeer prettig wijze over te brengen. Een plezierige bijkomstigheid daarbij is haar gevoel voor humor.
Het concept van lesgeven heb ik als zeer leerzaam en plezierig ervaren; leren op basis van je eigen handen geeft veel (zelf)inzicht. De mogelijkheid om de eigen handafdrukken te kunnen vergelijken met de handafdrukken van de overige cursisten is ook zeer leerzaam en geeft een prettige groepsdynamiek (interactief; je leert van elkaar).
Fijn dat de groep niet erg groot is, hierdoor heeft de docente de ruimte om in voldoende mate stil te staan bij de handen van iedere cursist.
Ik ben zeer geïnspireerd geraakt door deze cursus  en heb mij inmiddels ingeschreven voor een tweejarige opleiding handlijnkunde.
Rita


De cursus is inspirerend en we kwamen er iedere keer weer vrolijk vandaan. De aanpak van Joyce is gedegen en professioneel; handlijnkunde blijkt een echt vak! Toekomst voorspellen is er trouwens niet bij. We kregen bevestiging waarom je leeft zoals je leeft en dus meer inzicht in ons eigen doen en laten. Veel ligt al vast in je handafdruk, maar ideeën om nieuwe wegen in te slaan in het leven hebben we ook opgedaan bij de cursus! Wendy & Rita

Toen ik mij vorig najaar opgaf voor de cursus handlezen bij de volksuniversiteit, had ik geen enkel vermoeden wat ik daarvan kon verwachten. Ik hoopte inzicht te verkrijgen in wat handlezen precies inhield en was benieuwd of dat mij ook inzicht in mijn eigen talenten en vaardigheden zou verschaffen.
Jouw bekwaamheid, geduld en persoonlijke aandacht hebben mij in die paar weken zoveel meer geboden.
Ik heb zoveel "aha-momenten" (o, daar komt dit of dat vandaan) gehad en stond steeds versteld van wat jij allemaal in staat was te vertellen aan de hand van de lijnen en patronen die jij in onze handen zag.
Ik had niet verwacht dat ik in 5 weken zoveel zou bijleren en deze cursus heb ik als zeer verrijkend ervaren. Ik vond het heel leuk om deze cursus samen met een vriendin te doen en zou het een ieder willen aanbevelen. Een mooie ervaring om te delen ook met een zus, moeder of buurvrouw.
Diane  


"Je persoonlijkheid, je manier van lesgeven en de materie voelde voor mij als een warme jas....."
M-José