Tarot & Numerologie: de Keizer- 4 Aarde

Ooit heb ik eens toegezegd de numerologie & tarot aan elkaar te linken. Ik heb hier een voorzichtige start meegemaakt en ik hoop dat ik iedere week een kaart & nummer kan doen (nummers 1 t/m 9 & de karmische getallen: 13, 14, 16 & 19).

Let wel: het is MIJN interpretatie waarbij ik mij richt op de overeenkomsten tussen de twee aspecten: numerologie & tarot.Symboliseert de Keizerin de moeder, staat de Keizer symbool voor de vader. De Keizerin als de natuur, de Keizer als de maatschappij en de regels waar we ons aan dienen te conformeren.  Zonder enige vorm van structuur zouden we namelijk bezig zijn met overleven. Een maatschappij, regels en wetten biedt de gemeenschap ook rust en stabiliteit waarin een mens zich zelf verder kan ontwikkelen op zijn eigen wijze, mits deze gebaseerd is op rechtvaardigheid.

Het is dan ook niet gek dat de 4 houdt van stabiliteit en zekerheden, de natuur en de aarde (Keizerin) zeer belangrijk vindt, moeite heeft met het tonen van zijn gevoelens en veranderingen schuwt. Maar regels en wetten zijn er om te aanvaarden en uiteindelijk te overstijgen. Wanneer je deze slechts klakkeloos volgt of anderzijds continue verbreekt blijf je toch aan deze wetten en regels gebonden en beperk je jezelf in je eigen ontwikkeling.

Waar de Keizerin en de 3 staan voor emotie, expansie en enthousiasme geeft de Keizer en de 4 hier een domper op met zijn rationele en analytische benadering op het leven. De 4 mag dan naar buiten toe lijken op een star en wat onbenaderbaar persoon het is eigenlijk een zeer gevoelig mens. Het zijn slechts de sterk eigen opgelegde regels en wetten en het streven naar perfectionisme die de 4  verhinderen zich ontvankelijker op te stellen voor de gevoelens van zichzelf en dat van anderen.

Kortom, ja structuur is belangrijk, als basis, zodat een mens zich kan ontwikkelen zowel intellectueel, emotioneel als spiritueel  maar niet als blokkade of als beperking. Ontwikkeling en verandering gaan vaak hand en hand, maar weet dat iedere verandering uiteindelijk ook weer een vertrouwde situatie oplevert. Dus verbreed die horizon, neem een kijkje buiten de bekende muren en vergeet vooral niet te GENIETEN! Want alleen maar leven volgens regels, wetten en alles altijd perfect willen doen is ontzettend veilig maar ook uitputtend en uiteindelijk 'kinda boring'.