SUPERMOON •O•

Whohoo, we hebben komende volle maan van 14 november een SUPERMOON. En niet zo eentje die redelijk standaard is, maar een volle maan die, volgens de berekeningen van geleerden qua afstand tot de aarde, voor het laatst is geweest op 26 januari 1948 (68 jaar geleden!) en de volgende pas op 25 november 2034 zal zijn. Wat is nou een SUPER MOON? Hierbij staat de maan minder dan 361,524 kilometers van de aarde af. Nu gebeurt dat met zekere regelmaat, maar de volle maan heeft nog niet zooo dicht bij de aarde gestaan in deze 21ste eeuw (356,509 kilometers).

Maar er is meer dat deze periode bijzonder maakt, want voorafgaand aan deze periode hebben we ook nog een eens een BLACK MOON op 30 oktober 2016. En wat is nou een BLACK MOON? Dit is de naam voor de nieuwe maan (diegene die je niet ziet) wanneer zij twee keer in een maand voortkomt. En de eerste nieuwe maan deze maand was op 1 oktober. Ja dus denk je dan wellicht, nou op 31 oktober vieren we Samhain, het nieuwe jaar van de heksen en op deze dag is de lijn tussen het aardse en het spirituele bijzonder dun en wat doet onze maan op de 31ste dit jaar? Die zweeft het verste weg van de aarde waardoor de maan in twee weken tijd zo’n grove 50.000 kilometers moet afleggen om op 14 november -TADA- de eerste SUPERMOON van de 21ste eeuw te zijn.


                                                    afbeelding van 40licks 

De Tarot kaart voor de dag van deze eerste SUPERMOON van de 21ste eeuw is ‘De Toren’.
Als kind wel eens gehoord van je ouders ‘ wie niet luisteren wil, moet maar voelen?’. En dan kwam die klap op je billen toch onverwacht hard aan. Niet omdat die fysiek daadwerkelijk zo hard was, maar omdat deze je plotseling tot bedaren bracht. En in feite zegt ‘de Toren’ vanuit het universum, HO! Dit kan gaan over een nieuw inzicht dat als een bliksem inslaat, waardoor een overtuiging of zekerheid die je dacht te hebben opengebroken wordt. Alles komt even op los zand te staan en een nieuw evenwicht moet worden hervonden. Het oude was klaar, de schok was nodig om je tot inzicht te brengen.

Dus, dat wordt wat, de komende periode qua energie en emotionele beroeringen. Schrijf ik met een lichte zucht.

Even terzijde, ik heb natuurlijk ook nog gekeken naar wat er dan voor en na 26 januari 1948 gebeurde dat impact heeft gehad (de laatste echte SUPERMOON). Op 20 januari 1948 was de eerste mislukte poging tot aanslag op het leven van Mahatma Ghandi en helaas tien dagen later op 30 januari 1948 is dezelfde persoon er wel in geslaagd Mahatma Ghandi te vermoorden.
Makes me wonder, 6 dagen voor 14 november komen we op 8 november 2016, de dag dat de VS richting de stembus gaat. Een dag waarvoor, volgens mij, iedereen z’n adem al inhoudt.

Kortom, ik kijk met nog meer nieuwsgierigheid naar de komende periode.