Volle maan 11 februari 2017 Welke weg ga je volgen?

De volle maan van februari heeft als thema 'Wijsheid'. We zijn bij de volle maan van januari 2017 bezig geweest met onze diepste verlangens & wensen en nu wordt het zoetjes aan tijd om te gaan kijken welk pad je daarvoor gaat kiezen om deze te realiseren, hoe ga je daar komen?

Dit doe je niet door kris kras allerlei wegen af te gaan rennen als een kip zonder kop, maar door in alle wijsheid te bedenken welke weg daar de beste voor is en wat er allemaal moet gebeuren stap voor stap. Op 10 februari (de dag voor volle maan) is er een maansverduistering, wat helpt om naar binnen te keren en te onderzoeken wat er nog in de weg staat om het pad te kunnen bewandelen.

                           Foto -Google+ Richard Wilson

Het is nu de periode waarbij de natuur ook zachtjes uit zijn winterslaap komt en het eerste verse groen weer naar boven komt. Zoals de natuur zich niet laat dwingen en alles z'n tijd heeft, geldt dat hier ook voor, rustig...... neem de tijd.
Het eikeltje kan wel direct een eikenboom willen zijn, maar die zal toch eerst de juiste grond, de juiste voeding, de juiste omstandigheden en de tijd moeten krijgen om te groeien. Dus in deze fase gaat het om de BASIS, de GROND.

Die grond, die basis waar jij op gaat lopen wordt je pad naar je doel. Dus denk na, welke voorbereidingen moet ik treffen, wat kan ik allemaal tegenkomen op dat pad? Wanneer je op vakantie gaat bereid je je ook voor, ga je naar de Antillen, dan kan de winterjas thuis blijven maar het anti-mosquito spul is wel handig om in de tas bij je te hebben. En zo doe je dat ook bij deze maan, nadenken over hoe je je doel het best kan bereiken en in welk tempo. En soms blijkt dat je gekozen pad niet recht of vlak is, maar moet je bijvoorbeeld over een berg die je niet voorzien had en da's ok, want tijdens de klimtocht van de berg krijg je weer nieuwe inzichten en ben je bovenop die berg heb je een fantastisch overzicht zodat je kan kiezen welke van de paden naar beneden en daarna het beste is om met je nieuwe inzichten je doel te bereiken.

De maan van 'wijsheid' is een maan die de veranderingen in gang zet, rustig & weloverwogen.

Veel plezier! En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook bij het kiezen van je pad.
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.