Volle maan 11 april.. wat je lief is

Deze maan gaat over liefde & bescherming. Liefde voor jezelf, voor de ander en voor alles om je heen. Want alles wat we liefhebben en belangrijk voor ons is moet beschermd worden.

En vaak zijn we goed in het beschermen en zorgen voor de mensen en die dingen die ons dierbaar zijn, want we willen graag dat het goed met ze gaat, dat ze groeien en bloeien net als die kleine zaadjes die we verzorgen zodat het grote bomen of prachtige bloemen kunnen worden.

En in onze zorg voor al het andere, vergeten we onszelf geregeld. En daar gaat deze maan ook over. Want hé, je kan wel die plantjes verzorgen, water geven, bemesten, beschermen tegen wind & regen, maar als jij in al je verzorging vergeet jezelf te beschermen en in de stromende regen je planten gaat redden zonder regenjas, lig jij straks ziek in bed en wie verzorgt ze dan?

                        afbeelding via Tumblr.com

Dus een belofte aan jezelf om oprecht van jezelf te houden, dat leuke mens met al die ideeën en talenten die volledig tot bloei mogen komen. De afgelopen manen ben je bezig geweest met jouw wensen, dus denk na. Wat heb jij nodig om optimaal te groeien? Hoe ga jij jezelf beschermen?
En heus daar heb je niks van buiten voor nodig, want alles wat er nodig is zit al in jou, in het houden van jezelf. Dus koester & bescherm dat, zie het als je plicht.

Als je dat werkelijk kunt, dan kan je ook de ander laten groeien & hen beschermen. Denk aan het zuurstofkapje in het vliegtuig, eerst jezelf, ook al gaat het tegen je gevoel in :-)

Veel plezier! En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.