Volle maan, 10 mei...Vertrouw!

Deze maan gaat over wedergeboorte en vertrouwen, de Maan van de Terugkeer. In de natuur zien we dat de bladeren die in de herfst zijn gevallen ruimte hebben gemaakt voor het jonge frisse groen van de nieuwe bladeren. De vogels die in de herfst ons land verlieten voor een overwintering keren weer terug voor het broedseizoen. Nesten worden gebouwd, ieder jaar weer, eieren worden gelegd en vogels worden geboren, keer op keer.
De cyclus van de natuur waar wij als aardbewoners net zo goed onderdeel van zijn.

Om dat te zien en om te bevatten dat alles een cyclus heeft, dat alles moet sterven om weer opnieuw geboren te worden vraagt om vertrouwen. Diep vertrouwen dat alles zowel eindig als oneindig is. Dat alles een begin en een eind heeft om dan weer opnieuw te beginnen.

           afbeelding via Pinterest

Als je dat kan zien, dan kan je ook het vertrouwen hebben dat aan die 'vervelende situatie' ook een eind komt en er ook weer goed tijden zullen komen. Of je kunt beter accepteren dat aan die geweldige vakantie ook een einde komt, eeuwige vakantie zal je nooit dat ultieme gevoel kunnen geven. Vergeet niet dat ieder begin ook weer iets is om naar uit te zien. Wanneer het winter is kijken we uit naar de warmte van de zon en wanneer het volop zomer is kunnen we ook weer verlangen naar de prachtkleuren van de herfst.

Ga na voor deze maan of er nog aspecten zijn in jouw leven waar je aan twijfelt, waarin je het vertrouwen nog mist. Schrijf ze op, lees ze hardop aan jezelf voor en besef dat die twijfel in jou zit.  En hoe anders zou het zijn wanneer je vertrouwen zou hebben? Er is er maar eentje die dat voor elkaar kan krijgen, JIJzelf. Dus VERTROUW & GENIET.

En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.