Volle maan 7 augustus ..... offer

Deze maan valt altijd rond het oogstfeest van het graan. En net als in de natuur, oogsten wij ook wat wij gezaaid hebben. De aarde geeft en wij geven ook weer iets terug. Dus bij het oogstfeest wordt er ook altijd geofferd, er wordt iets teruggegeven aan de aarde als dank. Want wanneer we oogsten komt er ook weer ruimte vrij om iets nieuws te zaaien wat we volgend jaar kunnen oogsten.

Denk dan ook aan wat jij zou willen offeren, wat staat jou nog in de weg van binnen? Zijn het zorgen? Ongeduld? Onbegrip? Starheid? Cynisme? Negativiteit? Faalangst? Wat houdt jou tegen om die vrijheid die er bij het oogsten vrijkomt volledig in te vullen? Aan welke oude patronen hou je nog vast? Welke oude gewoontes wil je offeren zodat jouw oogst volgend jaar nog beter wordt en iedereen daarvan kan genieten?

                   afbeelding via 40licks

Dus naast het genieten van je oogst is het ook tijd om hierover na te denken en het te voelen. Weet dat dit best confronterend en misschien pijnlijk of emotioneel kan zijn. Want sommige gewoontes zij er zo ingesleten en horen al zolang bij jou dat het offeren van deze pittig moeilijk is.

Nu is er dit jaar bij deze volle maan ook nog eens een gedeeltelijke maansverduistering EN de zon (bewustzijn), Mars (actie) en de Noordknoop (levensbestemming) staan in het teken van de Leeuw. Nu ben ik geen astroloog, maar dit hele gebeuren zorgt wel voor een mega dosis extra energie die je de mogelijkheid geeft om vanuit jouw diepste, jouw hogere doelen in de wereld neer te gaan zetten.

Dus wees extra lief voor en heb mededogen met je zelf, mediteer & communiceer met anderen zodat het helder voor jou wordt wat jou nog in de weg staat. En voel dan tijdens de volle maan hoe jouw offer je vrijheid geeft.

En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.