Volle Maan, woensdag 6 september.... WETEN


Dit is een maan waarbij je iedere keer een wijzer mens wordt. Het is de maan van inzicht & waarheid. Als een bliksemflits bij een onweersbui kun je plotseling inzicht krijgen. Inzicht waarom dat vervelende gesprek nodig was. Inzicht waarom je zoveel weerstand tegenkomt. Inzicht in een oplossing voor een probleem dat al een tijdje speelt. Kortom inzicht in oorzaken & gevolgen. Je ziet het geheel.


                       illustratie door Sulamith W├╝lfing

Dit 'Weten' is het besef dat jij uit onderdelen bestaat zoals lichaam, geest & ziel die uiteraard met elkaar verbonden zijn maar dat alles om je heen ook weer verbonden is met elkaar in het grotere geheel. Niets staat op zichzelf, en wat jij de afgelopen tijd hebt geoogst is een gevolg van die samenhang.

Je zult je verwonderen over deze maan, want het is er echt eentje waarbij je naderhand het gevoel hebt dat er ineens een lichtje ging branden, zoals je die bij stripverhalen weleens ziet boven een hoofd. Dus zorg dat je er klaar voor bent, ga er even rustig voor zitten en mediteer of ben je in ieder geval bewust van de energie van deze maan zodat je de nieuwe inzichten ook kunt ontvangen en mee kunt nemen in een stap vooruit.