Volle Maan 31 januari.... welke weg nemen we?

Deze volle maan heeft als thema 'Wijsheid'. We zijn bij de laatste volle maan bezig geweest met onze diepste verlangens & wensen en nu wordt het zoetjes aan tijd om te gaan kijken welk pad je daarvoor gaat kiezen om deze te realiseren, hoe ga je daar komen?

Dit doe je niet door kris kras allerlei wegen af te gaan rennen als een kip zonder kop, maar door in alle wijsheid te bedenken welke weg daar de beste voor is en wat er allemaal moet gebeuren stap voor stap.

Het is nu de periode waarbij de natuur ook zachtjes uit zijn winterslaap komt en het eerste verse groen weer naar boven komt. Zoals de natuur zich niet laat dwingen en alles z'n tijd heeft, geldt dat hier ook voor, rustig...... neem de tijd.
Het eikeltje kan wel direct een eikenboom willen zijn, maar die zal toch eerst de juiste grond, de juiste voeding, de juiste omstandigheden en de tijd moeten krijgen om te groeien. Dus in deze fase gaat het om de BASIS, de GROND.

                           afbeelding via Stellaire Studio

Rustig en wijs heeft een extra lading deze volle maan want we hebben een maansverduistering. Dit gebeurt wanneer de maan in de schaduw van de aarde komt te staan waardoor er geen direct zonlicht meer op de maan valt. En doordat er maar een beetje zonlicht valt door de aardatmosfeer, bereikt deze gebroken het maan-oppervlak wat de maan een rode gloed geeft. Dit wordt ook wel 'Bloedmaan' genoemd. Helaas is deze maansverduistering vanuit Nederland niet zichtbaar, maar wel voelbaar.

Zoals je weet heeft de Maan invloed op ons onderbewuste & onze gevoelens. Doordat er een verduistering is valt hier een schaduw over, wat juist verwarring kan geven over je gevoel. 
Vergeet niet dat we aan het begin staan van het nieuwe jaar, die onder invloed van de Hoge Priesteres en Gerechtigheid staat. Zij dwingen ons om naar onze intuïtie te luisteren, geduld te hebben, naar binnen te keren en te kijken of onze motieven wel zuiver zijn. En dat kan best een pijnlijk (bloederig) proces zijn.

Dus ben veel buiten deze periode, geniet van het ontwaken van Moeder Aarde, kom zelf ook uit je winterslaap, ruim op, maak schoon, lap de ramen en maak je klaar voor de komst van de zon. Loop, kijk om je heen, voel die grond, die basis waar jij op gaat lopen wordt je pad naar je doel. Dus denk na, welke voorbereidingen moet ik treffen, wat kan ik allemaal tegenkomen op dat pad? Wanneer je op vakantie gaat bereid je je ook voor, ga je naar de Antillen, dan kan de winterjas thuis blijven maar het anti-mosquito spul is wel handig om in de tas bij je te hebben. En zo doe je dat ook bij deze maan, nadenken over hoe je je doel het best kan bereiken en in welk tempo. En soms blijkt dat je gekozen pad niet recht of vlak is, maar moet je bijvoorbeeld over een berg die je niet voorzien had en da's ok, want tijdens de klimtocht van de berg krijg je weer nieuwe inzichten en ben je bovenop die berg heb je een fantastisch overzicht zodat je kan kiezen welke van de paden naar beneden en daarna het beste is om met je nieuwe inzichten je doel te bereiken.

 De maan van 'wijsheid' is een maan die de veranderingen in gang zet, rustig & weloverwogen.

Veel plezier! En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook bij het kiezen van je pad.
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.