Volle maan 19 april.....Maan van de Terugkeer

Deze maan gaat over wedergeboorte en vertrouwen, de Maan van de Terugkeer. In de natuur zien we dat de bladeren die in de herfst zijn gevallen ruimte hebben gemaakt voor het jonge frisse groen van de nieuwe bladeren. De vogels die in de herfst ons land verlieten voor een overwintering keren weer terug voor het broedseizoen. Nesten worden gebouwd, ieder jaar weer, eieren worden gelegd en vogels worden geboren, keer op keer.
De cyclus van de natuur waar wij als aardbewoners net zo goed onderdeel van zijn.

Om dat te zien en om te bevatten dat alles een cyclus heeft, dat alles moet sterven om weer opnieuw geboren te worden vraagt om vertrouwen. Diep vertrouwen dat alles zowel eindig als oneindig is. Dat alles een begin en een eind heeft om dan weer opnieuw te beginnen.

De volle maan staat om 13:13 in Weegschaal. Nu is het getal 13 de Tarotkaart 'de Dood' welke staat voor transformatie. En tellen we 1313 bij elkaar op dan komen we uit op het getal 8. Het gaat erom dat die twee rondjes bovenop elkaar niet los van elkaar blijven staan maar met elkaar in verbinding zijn zodat het oneindigheidsteken ontstaat. Hart & hoofd met elkaar verbonden.

Mooi moment voor deze maan om eens na te gaan of er nog aspecten zijn in jouw leven waar je aan twijfelt, waarin je het vertrouwen nog mist. Schrijf ze op en lees ze vervolgens hardop aan jezelf voor. Besef dan dat die twijfel in jou zit. En bedenk dan eens hoe anders het zou zijn wanneer je vertrouwen zou hebben en die twijfels niet meer hebt?

                                afbeelding via Cocorrina

Inderdaad, dat vergt wat graaf werk en hoe fijn dat de Schorpioen om 14:40 komt helpen hierbij. Het teken wat graag de diepste donkerste krochten bezoekt. Tellen we 1440 bij elkaar op dan komen we uit op 9, het getal dat het einde van een fase inluidt en dus daarop volgend een nieuw begin. Het getal 9 is gelieerd aan de Zon en er is er maar eentje die het voor elkaar krijgt jouw leven te leiden zoals jij dat wilt, JIJzelf. Dus VERTROUW, GENIET & GROEI zodat jij mag stralen!

En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.