Volle Maan 16 juli.............OFFER

Deze maan valt altijd rond het oogstfeest van het graan (31 juli). Net als in de natuur oogsten wij ook wat wij gezaaid hebben. De aarde geeft en wij geven ook weer iets terug. Dus bij het oogstfeest wordt er ook altijd geofferd, er wordt iets teruggegeven aan de aarde als dank. Want wanneer we oogsten komt er ook weer ruimte vrij om iets nieuws te zaaien wat we volgend jaar kunnen oogsten.

Denk dan ook aan wat jij zou willen offeren, wat staat jou nog in de weg van binnen? Wat houdt jou tegen om die vrijheid die er bij het oogsten vrijkomt volledig in te vullen? Denk dan ook aan wat jij zou willen offeren, wat staat jou nog in de weg van binnen? Zijn het zorgen? Ongeduld? Onbegrip? Starheid? Cynisme? Negativiteit? Faalangst? Aan welke oude patronen hou je nog vast? Wat is het dat jij hebt onderdrukt maar wat wel gezien of gehoord wil worden? Welke oude gewoontes wil je offeren zodat jouw oogst volgend jaar nog beter is? Dat kan behoorlijk confronterend, pijnlijk en emotioneel zijn. De Volle Maan staat dichtbij Pluto en er is ook nog eens een gedeeltelijke maansverduistering. De maan krijgt een rode gloed en wordt daarom ook wel 'Bloedmaan' genoemd. Hoe toepasselijk.

                                                    afbeelding van Tarot of the Origins van Sergio Toppi

Kijken we naar de numerologie & Tarot: 16 - 7 - 2019.
16 is de Toren en heeft alles te maken met het loslaten van het ego en je overgeven aan de hogere energie, wanneer je oprecht van jezelf kan houden kan je dat ook van de ander .
7 is de Zegewagen, wat is je doel en hou je ogen gefocust op de weg er naartoe, laat je niet afleiden, maar blijf altijd in verbinding met jouw innerlijke stem & het grotere kosmische geheel. 
Dan 2019 = 12 = 3. De Gehangene & de Keizerin. 3 is het getal van groei. Bekijk de boel van een andere kant en zet vervolgens die nieuwe inzichten om in materie.
Hoe? De heleboel opgeteld komt je uit op 26 = 8. Door 2 (de Hogepriesteres), stil te zitten en de antwoorden in jezelf te zoeken ipv daarbuiten & 6 (Geliefden) oprecht verbinding te zoeken met de ander wat alleen mogelijk is wanneer je met jezelf verbonden bent. Ontstaat de ruimte om je 'dierlijke instincten of krachten' niet langer te onderdrukken maar ze liefdevol aan te kijken om ze vervolgens te transformeren en als kracht in te zetten.

Dus wees extra lief voor en heb mededogen met jezelf deze komende periode. Gebruik deze tijd om naar binnen te gaan en kijk je angsten maar ook je krachten eens goed in de ogen. Praat, schrijf, tekenen, of zet de Tarot in om meer inzicht te verkrijgen in wat er onbewust bij jou speelt zodat je gericht kunt offeren op de 16ste! En wellicht denk je: 'wat is dat nou voor dank als ik mijn shit offer?' Ga er maar vanuit dat de grote energie niets liever wil dan dat jij volledig oogst waarvoor jij hier op aarde bent!

Oh en vergeet niet, hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.