Volle Maan 15 augustus.....Weten

Dit is een maan waarbij je iedere keer een wijzer mens wordt. Het is de maan van inzicht & waarheid. Als een bliksemflits bij een onweersbui kun je plotseling inzicht krijgen. Inzicht waarom dat vervelende gesprek nodig was. Inzicht waarom je zoveel weerstand tegenkomt. Inzicht in een oplossing voor een probleem dat al een tijdje speelt. Kortom inzicht in oorzaken & gevolgen. Je ziet het geheel.

Dit ‘Weten’ is het besef dat jij uit onderdelen bestaat zoals lichaam, geest & ziel die uiteraard met elkaar verbonden zijn, maar dat alles om je heen ook weer verbonden is met elkaar in het grotere geheel. Niets staat op zichzelf, en wat jij de laatste tijd hebt geoogst is een gevolg van die samenhang.


                                      afbeelding via i.pinimg.com

Nu heb je deze verbondenheid met het grotere geheel vast wel gemerkt de afgelopen tijd met de drie op een rij bijzondere manen.  De nieuwe maan met zonsverduistering op 2 juli, volle maan met gedeeltelijke maansverduistering op 16 juli & nog eens een nieuwe maan op 1 augustus, waarbij Mercurius net weer lekker direct ging lopen en Lugnasadh werd gevierd. 
Met zoveel verduisteringen en een lange periode van communicatiestoornis is er vast het één en ander naar boven komen drijven wat je nog niet eerder zo duidelijk hebt ervaren. Je zal jezelf echt goed in de spiegel hebben aangekeken, hoe pijnlijk ook. Ga er dan ook maar vanuit, dat met deze volle maan van het 'Weten', de dingen op hun plek gaan vallen.

Dus zorg dat je er klaar voor bent, kijk even terug naar de afgelopen 2 maanden. Ga er even rustig voor zitten en mediteer of ben je in ieder geval bewust van de energie van deze maan zodat je de nieuwe inzichten ook kunt ontvangen en mee kunt nemen in een stap vooruit.

En vergeet niet:

1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.