Waar was ze nou? & Volle Maan van 12-12 ......Overpeinzen

Da's even geleden dat ik hier iets heb gepost, bewust? Nee zeker niet, maar er gebeurde zoveel dat ik, om op koers te blijven, van de radar moest verdwijnen. Augustus was de laatste post en luidde het staartje van de periode van het '6' jaar waar ik in zat in. Thema van een 6 jaar is: verandering op het huiselijk gebied . Dat waren er in die maanden in één keer zoveel: onze oudste zoon een huis gekocht, jongste zoon naar Midden Amerika vertrokken voor een paar maanden, wij een huis in Portugal aangeschaft, man die afscheid van oude baan nam, een onverwachte operatie en met als klap op de vuurpijl het nieuws van een kleinkind op komst. Dus ja, behoorlijk wat veranderingen aangaande dit thema. Voor diegene die nu denken huis in Portugal? ze vertrekt uit Amsterdam, het antwoord is nee! geen stress. 

Zo, nu zijn jullie weer een beetje up to date en gaan we het hebben over deze 13e Volle Maan die alleen gevierd wordt wanneer deze tussen 10 & 20 december valt en da's ongeveer één keer in de drie jaar.

                                werk 'At the Edge of Night' van Catherine Hyde via True North Gallery    

Deze maan staat ook wel bekend als de ‘Boommaan’ gelieerd aan de Taxus, een boom die traditioneel wordt verbonden met de dood.

Wij noemen ‘m anders, namelijk ‘DE MAAN VAN DE OVERPEINZING’. 
Zoals jullie inmiddels weten gaat alles in de natuur na de herfst terug in de buik van de aarde. Voor sommige bloemen of planten betekent dit het einde, maar het afsterven van de natuur is een voorbereiding op de wedergeboorte in de lente. Niet alles komt terug, althans niet hetzelfde. De energie van de bloem die is gestorven is nooit weg maar wordt slechts getransformeerd, er ontstaat in de lente weer een nieuwe bloem. Een wedergeboorte. En zo geldt dat voor alles hier op aarde en dus ook voor de mens. Sterfte en geboorte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  De oude vorm is niet meer, maar in essentie blijft alles bestaan in het grotere geheel om weer als iets nieuws terug te keren, het is nooit weg. In essentie is alles onsterfelijk.

Dus ja, overpeinzen, aangezien we deze maan maar ongeveer één keer in de drie jaar vieren kijken we dus terug naar een langere periode. Het is een periode van RUST & CONTEMPLATIE.  Wanneer we terugkijken komen we uiteraard dingen tegen waarvan je denkt ‘nou dat was echt ‘K!’ maar wanneer je goed kijkt, zie en weet je ook dat het je heeft gebracht naar waar je NU staat, een stuk sterker. Dus wees ook daarvoor dankbaar, want zie je in die afbeelding hierboven onder de grond die diamanten hanger? Een diamant ontstaat alleen door extreme druk.  Besef, dat los van het feit dat je in materie (lichaam) er ouder op bent geworden, je in essentie nog steeds dezelfde bent.  Deze maan is een prachtige afsluiting van een periode van 3 jaar, weten jullie nog waar het getal 3 voor staat? GROEI. We sluiten het jaar 2019 af op 12-12 die in het teken stond van '12 de Gehangene 12' & '3 de Keizerin'. Dus kijk naar die groei, wees dankbaar en laat los wat losgelaten mag worden alleen op die manier kunnen we ruimte creëren voor verdere ontwikkeling.

En dan sluit ik af met een 'sneak peek' van een deel in de woonkamer van het huis in Portugal, voor mij een ware 'dream come true'. Foto is gemaakt door vriendin Maaike na hard schilderwerk samen.