20 Oktober 2021 Volle Maan van Transformatie

Met alles wat er aan 'media' op iedereen afkomt, was de behoefte om hier iets te schrijven nihil, zoals jullie gemerkt hebben en die behoefte is er nog steeds niet. Waarom nu dan wel? Omdat we de laatste drie manen van dit jaar in gaan: Transformatie, Kracht & Overpeinzing, die een periode behelst van exact zestig dagen.  En aangezien we nu in het thema van het jaar 5 (2021 opgeteld is 5) zitten en we volgend jaar met z'n allen vanaf 2022 naar het thema 6 gaan, voelt dit als het moment om eens wat van mijn bevindingen van de afgelopen periode delen. Doe ermee wat je wilt.

Het getal 5 is verbonden aan de planeet Mercurius, God van de Communicatie en in de wereld van de handanalyse is deze gelinkt aan de pink. Het getal 5 behelst een heel scala aan onderdelen oa: leergierigheid, zintuiglijkheid, nieuwsgierigheid, vrijheid, handel, sex, allemaal onderdelen die dit jaar in veelvoud over ons heen gestort zijn. En vergeet ook niet de uitdrukking 'bij de pinken zijn' (slim, handig, gevat, snel van begrip, vroeg wakker, allert, goed op je geld passen). Die kunnen we ook wel plaatsen toch? De moeilijkheid bij de 5 ligt 'm in de 'FOCUS' en vervolgens de keuze daarin waar leggen we deze dan op?  

In de Tarot is de 5 verbonden aan twee kaarten, zijnde de Hogepriester en Gematigdheid welke een 'karmisch' element behelst. In het verleden werd de Hogepriester gezien als de persoon die in direct contact stond met het 'Goddelijke' en de boodschappen kon verstaan of vertalen en overbrengen aan de rest die er dus vanuit gingen dat zij de boodschappen niet konden verstaan. Op deze wijze zijn we als 'collectief' gaan vertrouwen op diegene die we deze 'rol' hebben toegedicht, want tja wie ben jij nou eigenlijk dat jij denkt te weten wat waar of niet waar is. Zowel individueel als collectief hebben wij dit dus 'zelf' uit handen gegeven. Uiteraard stond daar wel iets tegenover namelijk de geborgenheid en zekerheid dat diegene ook altijd ons zou leiden naar een oplossing wanneer dat nodig was. We hoefden de antwoorden dus niet langer in onszelf te zoeken.

En dan zijn we NU hier belandt, op dit moment in de geschiedenis van de mensheid en worden we zowel individueel als collectief heen en weer geslingerd van de ene waarheid naar de andere waarheid. En we willen zo graag dat er 'iemand' met een eenduidige oplossing komt, want dat was immers de afspraak die we lang lang geleden hadden gemaakt. En wat blijkt er is geen eenduidige oplossing. Waarom toch niet? Simpelweg omdat ieder van ons z'n eigen 'waarheid' heeft. Als illustratie geef ik altijd het voorbeeld van de dood van de hond in een gezin. Het ene kind is ontroostbaar, de andere denkt leuk we krijgen een nieuwe hond. Dus welke beleving is nu de waarheid en wat is de beste wijze om ermee te dealen?

'Waarheid' is dus een tricky one. Is er dan geen alomvattende eenduidige waarheid? Jawel, die is er. Maar de enige weg die daar naartoe leidt is door de 'waarheid' omtrent jezelf te ontdekken. Want een ieder van ons is hier op aarde blootgesteld aan een legio waarheden op basis van de ervaringen van anderen die we als 'waar' hebben aangenomen. Meestal kunnen we die op zich nog wel zien, maar nu komt het lastigste deel. Los van deze 'waarheden' hebben we middels onze eigen ervaringen onszelf ook een flink aantal 'waarheden' toegedicht. Verhalen ingevuld, geconstateerd, aannames gedaan, dit alles op basis van de beleving van ervaringen uit het verleden. En die hele 'hups' bij elkaar uit het verleden bepaald in het heden 'het NU' hoe jij de toekomst invult. Je zou er duizelig van worden, maar je voelt 'm misschien wel aankomen....de FOCUS ligt op jezelf.

En om dat aan te gaan daar is dan ook een mega portie moed & compassie voor nodig, mind you, voor jezelf! Niet door datgene wat je tegenkomt in jezelf met de 'illusionaire' mantel der liefde te bedekken maar letterlijk door de leeuw in de bek aan te kijken en ok te zijn met datgene wat je ziet of voelt door er geen 'goed' of 'fout' op te plakken. Observeer jezelf, wees nieuwsgierig naar jezelf, stel jezelf bij alles de 'waarom' vraag als een tweejarige die je als ouder af en toe graag achter het behang wilde plakken. En als je dan toch als een tweejarige bezig bent, tracht de wereld dan ook op die wijze te benaderen. Merk je dat wanneer je in de 'goed' of 'fout' reactie belandt doordat je iets ziet, iets hoort etc etc of een specifieke uitkomst verwacht? Dan ben je weer in die zogenaamde 'waarheden' aangekomen. And that's fine, laat het idee van resultaat los, leg de focus weer op jezelf: interessant, wat werd er getriggert? Het is een proces, no quick fix, no loop holes, just life itself.