handen in beeld: hoor ik muziek?

Bij handen in beeld plaats ik een foto waarbij de handen of vingers centraal staan. De foto wordt gekoppeld aan een thema of situatie die op dat moment bij mij speelt, in combinatie met handlijnkunde.

 
afbeelding via Favim, bron onbekend


Jawel, ik hoor muziek, maar als het aan onze zoon had gelegen dus NIET, dat dat even duidelijk mag zijn. Hij is er klaar mee, wil alleen nog maar voetballen en die piano is er alleen maar omdat IK dat wilde en daarom moesten WIJ (zoon & dochter) piano leren spelen.

Even voor de goede orde dit is ZIJN verhaal. Het ligt natuurlijk iets genuanceerder, maar daar heeft hij geen behoefte aan. Dat indertijd voor de uiteindelijke bestemming van de 'boerenpot' (da's een pot waarin je geld moet stoppen op het moment dat je een boer laat, ongeacht leeftijd, rang of stand) door de kinderen zelf is gekozen voor de piano, vergeten we even voor het gemak. Dat in de tussentijd een piano in huis is gekomen, die met veel vreugde werd onthaald, ondanks dat de 'boerenpot' bij lange na nog niet voldoende gevuld was, hebben we ook even uit het geheugen gewist. En dat er vervolgens met veel enthousiasme naar pianoles werd gegaan, 2x per jaar opvoeringen werden gegeven onder de bezielende leiding van de beste docent die je je maar kunt bedenken doet er ook even niet toe.

Maar ja, naarmate je beter kunt spelen worden de stukken ook moeilijker, zo werkt dat en helaas, helaas betekent dat ook dat je meer moet oefenen en het niet meer op de laatste week voor de opvoering op aan kan laten komen. Da's flink balen.
Het vervelende is natuurlijk ook nog eens dat hij beschikt over een flinke dosis muzikaliteit. Als het nou zo was dat zijn spel niet om aan te horen was, was de situatie zo opgelost.

Muzikaliteit is ook terug te vinden in de handen, in vele aspecten, maar bij mensen met een tent als huidpatroon op de ringvinger kan je zelfs spreken over muzikale begaafdheid. En een huidpatroon in de vorm van een bijenkorfje op de Venusberg geeft zelfs muzikale genialiteit aan.

Nu heeft onze zoon het geluk, in dit geval, niet in het bezit te zijn van een van deze tekens, want dan had het een moeizame strijd kunnen worden. Maar ik ben de beroerdste niet, althans in deze situatie. Want oefenen was ook niet mijn sterkste kant. Dus we hebben een compromis, totdat hij naar de middelbare school gaat zal hij wekelijks onze oren strelen met zijn pianospel. Dus nog anderhalf jaar te gaan, maar daarna is de keuze aan hem. Ben benieuwd.