Volle Maan 2 januari..... nieuwe ronde

Tweede Kerstdag is altijd een uitgesproken cocoon-dag bij ons, het is dat de hond uiteindelijk naar buiten moet, maar anders zaten we nog in onze pyjama's. Het voelt een beetje als een gestolen dag, eentje waarbij je niets hoeft alleen datgene waar je zin in hebt.  Ik heb dat ook tot einde middag volgehouden. Want toen bedacht ik mij dat het volgende week dinsdag alweer volle maan is en aangezien het de Maan van de Aanvang is, kunnen we maar beter beginnen met een goede start en dat vergt wat voorbereiding.

Diegene die een exemplaar van de Magical Planner voor 2018 hebben bemachtigd, hebben wellicht al gelezen dat het thema van het jaar 2018 een hele andere lading heeft dan die van 2017. We gaan van de I de Magiër in 2017 een periode van actief handelen naar II de Hogepriesteres & XI Gerechtigdheid, een hele andere energie waarin het draait om intuïtie, balans, gevoel, geduld EN zuivere motieven.

Hoe frappant dat de vorige volle maan van 3 december, de maan van de kracht, waarbij we zijn gestart met onze 'spirituele' winterslaap een 'supermoon' was. Wat is een 'supermoon'? dat is een term om aan te geven dat de maan dichter bij de aarde staat dan gebruikelijk. En wellicht heb je dat ook opgemerkt? Aangezien de maan ons onderbewuste deel aanspreekt was dit voor sommige nogal een pittige 'in your face' overgang die best heftig kan zijn geweest. Nou lekker dan, denk je misschien, tja, zie het maar als een voorbereiding op wat gaat komen, want jawel op 2 januari hebben we weer een 'supermoon' eentje die nog dichterbij staat dan de vorige en zal dus ook nog feller schijnen. Hoe je voor te bereiden?

     afbeelding via Andrew Smith

Wellicht ben je de afgelopen tijd in je 'spirituele' winterslaap al wat dingen tegengekomen waarbij je dacht: 'mmmmm, dat kan anders, of dat wil ik niet meer'. Is dat niet het geval, dan is het handig om toch nog even bij het afgelopen jaar stil te staan en eens goed na te gaan bij jezelf waar jij in 2018 geen energie meer aan wil geven. Schrijf ze op! en verwoord dit op een manier waarbij je de ander niet schaad. Want je kan wel besluiten dat je niet langer energie wilt geven aan die vervelende collega, maar bedenk dan ook dat JIJ degene bent die daar verandering in kan brengen. Dus schrijf NIET: ik wil dat Pietje mij niet meer lastigvalt, maar schrijf WEL: ik stoor mij niet langer aan het gedrag van Pietje. De enige waar jij invloed op hebt ben JIJzelf, er zal iets moeten veranderen in JOU. Ben je daar heel erg bewust van ook in je bewoording.
Heb je ze genoteerd, lees ze op 2 januari bij de volle maan hardop voor en dan huppa de fik erin, verbrand het, gooi de as in een pot aarde of in de tuin, begraaf het en stamp het nog even goed aan.

En dan nu? We hebben een schone lei, we kunnen zelf nu invullen wat we wel willen. Vaak is dat veel moeilijker en het is ook niet iets waar we lichtzinnig mee om moeten gaan. Ik heb het niet over 'ik wil een nieuwe auto want daar kan ik de blitz mee maken', maar over de wensen die echt DEEP DOWN bij jou leven. Die dingen die er werkelijk toe doen, jouw diepste verlangens, jouw onuitgesproken wensen. Die wensen waardoor jij echt die zingeving voelt en blij van binnen & buiten wordt. Waar wil jij je tijd aan besteden? En om op dat punt te komen, bij jouw onderbewuste, zul je tijd moeten reserveren. Een moment vinden waarbij je niet gestoord kan worden, je hoofd leeg maken en je focus naar binnen toe leggen. Denk nou niet dat sommige wensen te groots zijn en natuurlijk zijn sommige voor een langer termijn, maar we moeten het zaadje wel planten, anders kan het nooit uitkomen. Dus schrijf ook die belachelijk grote wensen op, spreek ze hardop uit bij de volle maan van 2 januari en bewaar het briefje. Zie ze als een leidraad voor de komende periode.

Hou bij dit alles het thema van 2018 in de gaten want daar gaan we mee starten, dus vraag jezelf af: Zijn mijn motieven zuiver? En weet, bij alles wat je doet, hou deze twee regels in acht:

1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.

Have fun!