Nieuwe Maan 13 juli & Volle Maan 27 juli ....Offer

Normaal gesproken schrijf ik niet over de Nieuwe Maan (ook wel donkere maan genoemd aangezien deze niet zichtbaar is voor ons). Maar omdat er momenteel op het kosmische vlak toch wel het één en ander staat te gebeuren wat ook weer een link heeft met de komende Volle Maan neem ik 'm mee.

Wat staat ons te wachten? Nou, een Nieuwe maan met Zonsverduistering en een Volle Maan met Maansverduistering, da's toch niet niks. Wat zegt dat nu?

Bij de Nieuwe Maan (de niet zichtbare maan) is de aantrekkingskracht van de aarde het sterkst waardoor alles wat zwaarder & intenser kan voelen. Een geschikte periode om aan 'soul searching' te doen en je intenties voor de komende periode vast te stellen want daarna zal de groeikracht weer toenemen en dus je daadkracht ook.

Maar deze Nieuwe Maan schuift op die dag ook nog eens tussen de Zon & de Aarde in. De Zon, die voor ons 'bewuste actieve deel' staat wordt verduisterd.  Dus in het onderbewuste is het donker, maar in ons bewuste deel ook! Nu is deze Zonsverduistering voor ons in Nederland niet zichtbaar maar wel degelijk voelbaar. En dit alles op vrijdag de 13e :-).

Nu wordt het getal 13 vaak als ongeluksgetal gezien en vrijdag de 13e als het toppunt van ongeluk, hoe komt dat? Er zullen ongetwijfeld vele redenen zijn, maar deze drie kan ik je in ieder geval meegeven: 

1) In de Tarot is kaart nr 13 'de Dood'.
2) Een jaar kent 13 Volle Manen, en in ieder van deze 13 loopt de maan haar eigen cyclus van dood en wedergeboorte in 28 dagen (van Volle Maan tot Volle Maan, maar ook de menstruatiecyclus van de vrouw)
3) De combinatie van het laatste avondmaal die werd genuttigd door Jesus en zijn 12 apostelen (groep van 13 in totaal) & de dag waarop Christus stierf (vrijdag).

De algemene overeenkomst van het getal 13 kunnen we samenvatten als: transformatie, leven & dood. Het oude moet verdwijnen om plaats te maken voor het nieuwe. Dus ja, je zult deze dag hoogstwaarschijnlijk een wat onbestemd gevoel hebben, even niet weten waar je staat of wat je wilt, niet in het onbewuste en niet in het bewuste. Dit kan wel even duren, je bent er niet binnen één dag mee klaar! Maar weet dit heeft een doel, er moet iets veranderen.

afbeelding via Serpentfire

En dan volgt op 27 juli de Volle Maan, de Maan van het Geven. Deze maan valt altijd rond het oogstfeest van het graan (31 juli). Net als in de natuur oogsten wij ook wat wij gezaaid hebben. De aarde geeft en wij geven ook weer iets terug. Dus bij het oogstfeest wordt er ook altijd geofferd, er wordt iets teruggegeven aan de aarde als dank. Want wanneer we oogsten komt er ook weer ruimte vrij om iets nieuws te zaaien wat we volgend jaar kunnen oogsten. Denk dan ook aan wat jij zou willen offeren, wat staat jou nog in de weg van binnen? Wat houdt jou tegen om die vrijheid die er bij het oogsten vrijkomt volledig in te vullen? Aan welke oude patronen hou jij nog vast? Welke oude gewoontes wil je offeren zodat jouw oogst volgend jaar nog beter wordt en iedereen daarvan kan genieten? Dat kan behoorlijk confronterend, pijnlijk en emotioneel zijn, zeker wanneer er ook nog eens een maansverduistering is. Eentje die WEL in Nederland te zien is. De maan krijgt een rode gloed en wordt daarom ook wel 'Bloedmaan' genoemd. Hoe toepasselijk.

Dus wees extra lief voor en heb mededogen met jezelf deze komende periode. Gebruik deze tijd om naar binnen te gaan en kijk je angsten maar ook je krachten eens goed in de ogen. Praat, schrijf, tekenen, of zet de Tarot in om meer inzicht te verkrijgen in wat er onbewust bij jou speelt zodat je gericht kunt offeren op de 27ste! En wellicht denk je: 'wat is dat nou voor dank als ik mijn shit offer?' Ga er maar vanuit dat de grote energie niets liever wil dan dat jij volledig oogst waarvoor jij hier op aarde bent!

Oh en vergeet niet, hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.