Volle Maan 21 januari.....welk pad neem je?

Afgelopen 6 januari hadden we een pittige nieuwe maan (donkere maan) met zonsverduistering. Een koude slapeloze nacht heb ik van velen gehoord. En deze wordt opgevolgd door een 'super' volle maan met maansverduistering. Wat is een 'super maan'? Dit geeft aan dat de maan dichter bij de aarde staat dan gebruikelijk, dus ze ziet er groter uit. En wat is een maansverduistering?  Hierbij komt de maan in de schaduw van de aarde te staan waardoor er geen direct zonlicht meer op de maan valt. Doordat er maar een beetje zonlicht valt door de aardatmosfeer, bereikt deze gebroken het maan-oppervlak wat de maan een rode gloed geeft. Dit wordt ook wel 'Bloedmaan' genoemd. Helaas is deze maansverduistering vanuit Nederland niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Kortom een hoop waar we GEEN invloed op hebben, maar deze volle maan heeft niet voor niets het thema 'Wijsheid', dus laten we ons gaan voorbereiden.

We zijn bij de laatste volle maan bezig geweest met onze diepste verlangens & wensen en nu wordt het zoetjes aan tijd om te gaan kijken welk pad je daarvoor gaat kiezen om deze te realiseren, hoe ga je daar komen? Dit doe je niet door kris kras allerlei wegen af te gaan rennen als een kip zonder kop, maar door in alle wijsheid te bedenken welke weg daar de beste voor is en wat er allemaal moet gebeuren stap voor stap.

Het is nu de periode waarbij de natuur ook zachtjes uit zijn winterslaap komt en het eerste verse groen weer naar boven komt. Zoals de natuur zich niet laat dwingen en alles z'n tijd heeft, geldt dat hier ook voor, rustig...... neem de tijd.
Het eikeltje kan wel direct een eikenboom willen zijn, maar die zal toch eerst de juiste grond, de juiste voeding, de juiste omstandigheden en de tijd moeten krijgen om te groeien. Dus in deze fase gaat het om de BASIS, de GROND.

                                             afbeelding via psychonautical

Zoals je weet heeft de Maan invloed op ons onderbewuste & onze gevoelens. Doordat er een verduistering is valt hier een schaduw over, wat juist verwarring kan geven over je gevoel. 
Vergeet niet dat we aan het begin van het nieuwe jaar staan, die onder invloed van de Gehangene en de Keizerin staat. De Gehangene dwingt ons om bewust eens afstand te nemen van het dagelijkse gebeuren en de wereld eens op z'n kop te bekijken. Dus ben veel buiten deze periode, geniet van het ontwaken van Moeder Aarde (de Keizerin), kom zelf ook uit je winterslaap. Loop buiten eens een andere weg dan de gebruikelijke, kijk om je heen, voel die grond, die basis waar jij op gaat lopen.  Welke nieuwe inzichten ontvang je wanneer een andere route neemt? Het kan zo maar zo zijn dat je voorgenomen pad om je doel te bereiken hierdoor ineens in een heel ander licht komt te staan en je deze moet wijzigen. Kan soms pijnlijk zijn, zeg maar het bloederige deel van de maansverduistering, maar het is niet erg, beter nu dan wanneer je al een heel eind op weg bent.
De maan van 'wijsheid' is een maan die de veranderingen in gang zet, rustig & weloverwogen.

Veel plezier! En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook bij het kiezen van je pad.
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.