21 maart Volle Maan van de ......Liefde & Ostara

De komende volle maan gaat over liefde & bescherming. Liefde voor jezelf, voor de ander en voor alles om je heen. Want alles wat we liefhebben en belangrijk voor ons is moet beschermd worden.

En vaak zijn we goed in het beschermen en zorgen voor de mensen en die dingen die ons dierbaar zijn, want we willen graag dat het goed met ze gaat, dat ze groeien en bloeien net als die kleine zaadjes die we verzorgen zodat het grote bomen of prachtige bloemen kunnen worden.

In onze zorg voor al het andere, vergeten we onszelf geregeld. En daar gaat deze volle maan ook over. Want hé, je kan wel die plantjes verzorgen, water geven, bemesten, beschermen tegen wind & regen, maar als jij in al je verzorging vergeet jezelf te beschermen en in de stromende regen je planten gaat redden zonder regenjas, lig jij straks ziek in bed en wie verzorgt ze dan?

Want deze volle maan gaat over de belofte aan jezelf om oprecht van jezelf te houden, dat leuke mens met al die ideeën en talenten die volledig tot bloei mogen komen. De afgelopen manen ben je bezig geweest met jouw wensen, dus denk na. Wat heb jij nodig om optimaal te groeien? Hoe ga jij jezelf beschermen?
En heus daar heb je niks van buiten voor nodig, want alles wat er nodig is zit al in jou, in het houden van jezelf. Dus koester & bescherm dat, zie het als je plicht.

                                    afbeelding via s-art-web tamashinya8 

En deze keer hebben we een extra herinnering aan het goed voor onszelf zorgen vanwege Ostara die we op dezelfde dag vieren. Bij Ostara vieren we de terugkomst van Godin uit het onderaardse rijk. Het is het eerste vruchtbaarheidsfeest met de daarbij horende vruchtbaarheidssymbolen: eieren & haasjes. Je kunt eieren als symbool zien van een veilige omgeving waarin iets nieuws kan groeien, en hazen, tja, over vruchtbaar gesproken! Heksen geven elkaar een rood geverfd ei met daarop in zwarte letters een spreuk. Het Paasfeest zoals wij dat nu kennen met de eieren en de chocolade haasjes stamt af van het Ostara feest (Ostern in het Duits & Easter in het Engels).

Je hebt de selectie wensen & welk pad je wilt nemen duidelijk voor ogen, en nu is de tijd voor 'hoe' aangebroken. Want je kan natuurlijk niets uit laten komen op onvruchtbare grond. Net als dat rood geverfde ei (de kleur rood staat voor actie en het ei voor de beschermende omgeving) zal je als een kip tijd moeten vrij maken om liefdevol te kunnen broeden. En dat betekent niet op andermans ei, maar je eigen ei! Dus kijk wat jij & jouw wensen nodig hebben om te groeien.

Als je dat werkelijk kunt, dan kan je ook de ander laten groeien & hen beschermen. Denk aan het zuurstofkapje in het vliegtuig, eerst jezelf, ook al gaat het tegen je gevoel in :-)

Veel plezier! En hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.