Toeval?

Nou da's toevallig, hoe vaak wordt dat niet gezegd. In mijn belevingswereld bestaat 'toeval' niet, althans niet in de betekenis die de meeste mensen eraan geven. Zoals Einstein het verwoordde: "Als dit universum in zijn miljoenvoudige orde en precisie het resultaat van een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneer een drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terecht komen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek".

Wanneer je naar het woord kijkt kan je het ook zien als iets wat je 'toe valt'. En vaak, wanneer je terugkijkt, zie je ook dat er een logica inzit. Maar hoe zou het zijn wanneer je 'toeval' ervaart,  jij op dat moment erbij stilstaat en bedenkt wat die 'toevalligheid' jou te zeggen heeft in plaats van achteraf. Hoe zou het zijn wanneer je die 'toevalligheid' ziet als een signaal om daar werkelijk iets mee te doen. Of wellicht juist andersom, een signaal dat dingen wel op hun pootjes terecht komen en de controle wat meer los te laten.

Linksom of rechtsom vergt dit vertrouwen zonder dat daar ook enige basis voor is, het betreft namelijk geen instantie, persoon of wat dan ook. Het gaat om het vertrouwen in het leven zelf. Ikzelf ben de afgelopen maanden daarin, in het extreme, op de proef gesteld. Maar wanneer het je lukt, val jij en anderen met jou soms van de ene verbazing in de andere totdat deze plaats maakt voor 'ja tuurlijk, logisch'.  Toen een zwager van mij het bericht ontving dat wij de lang verwachtte overlijdingsakte van mijn man eindelijk mochten ophalen, zeven maanden later en op de verjaardag van mijn man zelf! was zijn reactie dan ook:  "In toeval geloofde ik nog toen ik naïef was. Vandaag is de cirkel rond."  

Waarom heb ik het hier vandaag over? Nou, omdat het Volle Maan is, de 'Maan van het Geven'. Geven da's lekker makkelijk denk je wellicht, maar deze Maan wil graag dat je datgene wat jou nog in de weg staat van binnen opgeeft? Wat houdt jou tegen om jouw vrijheid  volledig in te vullen? Denk aan wat jij zou willen geven of offeren, wat staat jou nog in de weg van binnen? Zijn het zorgen? Onbegrip? Starheid? Cynisme? Negativiteit? Faalangst? Harmonie? Aan welke oude patronen hou je nog vast waardoor jij niet volledig in verbinding met jezelf staat? Welke oude gewoontes wil je offeren zodat jouw oogst nog beter is? Vergeet niet dat dergelijke aspecten jou al die tijd ook veiligheid hebben geboden, je wist immers waar je aan toe was. Datgene opgeven wat je aan de ene kant belemmert maar aan de andere kant veiligheid geeft kan confronterend, pijnlijk en emotioneel zijn. Maar weet, de enige die hier verandering in kan aanbrengen ben JIJ.

            Afbeelding via https://realfunwow.com

Wanneer we de datum van vandaag numerologisch bekijken komen we uit op het getal 15, in de Tarot de Duivel. En het getal 6, in de Tarot de Geliefden. Geliefden gaat over verbinding met een ander. Echter er kan alleen oprechte verbinding ontstaan met een ander wanneer je in verbinding staat met jezelf. En om daar te komen zal je de kettingen die afgebeeld staan bij de Duivel onder ogen moeten zien, kettingen die JIJ jezelf hebt opgelegd maar waar JIJ je ook van kunt bevrijden. Om dat te doen zal je vertrouwen moeten hebben in het leven zelf, dat leven zonder garanties en er op durven te vertrouwen dat er een logica in zit. Dus voor vanavond, welke toevalligheden had jij vandaag en wat zeggen die jou. Op welk gebied kan jij nu in actie komen door te geven, te offeren om volledig vrij te zijn? Durf je de controle los te laten en te vertrouwen?

Ik wens je een hele mooie avond en wees extra lief voor en heb mededogen met jezelf en anderen deze komende periode. Gebruik deze tijd om naar binnen te gaan en kijk je angsten maar ook je krachten eens goed in de ogen. Praat, schrijf, tekenen, of zet de Tarot in om meer inzicht te verkrijgen in wat er onbewust bij jou speelt zodat je gericht kunt offeren. Is het niet vanavond, dan is het morgen.

En wellicht denk je: 'wat is dat nou voor dank als ik mijn shit offer?' Ga er maar vanuit dat de grote energie niets liever wil dan dat jij volledig oogst waarvoor jij hier op aarde bent!

Oh en vergeet niet, hou altijd deze twee regels in gedachten bij alles, dus ook hierbij:
1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.