Let's talk about....

Let's talk about....het onderwerp wat ons wereldwijd al het hele jaar bezighoudt 'de dood'. En dan zal je wellicht denken, nee hoor, Corona is het onderwerp. Klopt, dat is de uitingsvorm, maar wat er eigenlijk achter zit is de 'angst voor de dood'. Aangezien we aan het einde zitten van het 'seizoen van de schorpioen' en we richting de laatste volle maan van dit jaar in de cyclus van de maan gaan, zijnde de Maan van de Kracht voelt dit als het juiste moment om het hier over te hebben. 


afbeelding via i.pinimg.com

Weten jullie nog mijn blogpost van afgelopen maart wat over het thema van dit jaar ging? Lees die nog eerst even door op de volgende link: Het jaar van de Keizer en lees daarna deze blogpost verder. 

Gelezen? Mooi dan kan je het volgende ook in dat perspectief bezien. Dan nu de vraag: Welke betekenis heeft de dood eigenlijk voor jou? Is dat einde? Verdriet? Loslaten? Onzekerheid? Ik vermoed sowieso alle vier, in iedergeval geldt dat wel voor mij. En ook al ervaar ik hun energie nog steeds en ben ik er mee in contact, is er één belangrijk aspect wat er NIET meer is namelijk het FYSIEKE aspect. Dan nu de volgende vraag: Wat betekent mens zijn voor jou? Is dat eten & drinken? Manifesteren? Slapen? Ervaren? Heel veel aspecten waarschijnlijk, maar wat gebeurt er wanneer je de dood & mens zijn aan elkaar koppelt, dan kom ik uit op verbinding en de angst om die FYSIEKE verbinding te verliezen.

Wellicht jammer, maar dat zijn nou eenmaal de regels hier op aarde. Op het moment dat je in fysieke vorm wordt geboren weet je, met een 100% zekerheid, dat deze fysieke vorm ook zal sterven. It's part of this game called life. Net als bij een PlayStation game komt er een moment van 'game over'. En vervolgens start je de game weer opnieuw op, wellicht op een ander level of als een ander figuur.

In de natuur zie je hetzelfde proces, kijk maar eens naar buiten, naar de kaal wordende bomen en al die bladeren op de grond. Is dat blad echt dood? Vanuit het oogpunt van dat het losgelaten heeft van de boom wel, maar... het zorgt ook weer voor nieuw leven als voedingsstof in de grond en geeft ook nog eens leven aan iets anders. Bijvoorbeeld aan een kastanje die is gevallen die hierdoor weer grondstoffen ontvangt om te groeien tot een kastanjeboom. Leven & dood zijn nou eenmaal onlosmakelijk op deze aarde met elkaar verbonden. De energie is nooit weg, alleen de fysieke vorm verandert.

afbeelding via alrauna.tumblr.com                                                         

Dus ja, de huidige fysieke vorm is eindig, komt niet meer terug. Bezie dit eens in de huidige situatie waarin we momenteel onze wereld ervaren? De angst om die huidige fysieke vorm te verliezen en de wijze waarop wij daar uiting aan geven? Maak verbinding met jezelf en ga eens na, wat maakt jou nu werkelijk mens? Want de energie die we van deze maan mogen ontvangen helpt ons met het loslaten, geeft kracht voor het herstel, bescherming en nieuwe mogelijkheden. Zowel voor degene die hier op aarde blijven als diegene die deze plek gaan verlaten. Deze komende donkere maanden zijn er om je bewust te maken, inzicht in oude patronen te krijgen of oud zeer te verwerken.

En in plaats van dit allemaal in je eentje te verwerken, wil ik je vragen om dit te delen. Bespreek je angst voor dat verlies, maak verbinding met de ander in plaats van je af te zonderen. Praat over wat dood voor jou betekent en waarom je zo bang bent om bijvoorbeeld diegene te verliezen. Klinkt makkelijker dan het is, weet ik heus wel, want al die emoties kost bakken aan energie. Maar de uitspraak 'gedeelde smart is halve smart' is er niet voor niets. Die emotionele verbinding is blijvend en zal er altijd zijn. De fysieke verbinding echter is er alleen NU, dus bedenk, voel en bespreek hoe jij die wilt invullen.