Tarot & Numerologie: de Keizerin - 3 Jupiter

Ooit heb ik eens toegezegd de numerologie & tarot aan elkaar te linken. Ik heb hier een voorzichtige start meegemaakt en ik hoop dat ik iedere week een kaart & nummer kan doen (nummers 1 t/m 9 & de karmische getallen: 13, 14, 16 & 19).

Let wel: het is MIJN interpretatie waarbij ik mij richt op de overeenkomsten tussen de twee aspecten: numerologie & tarot.

 
De Keizerin vertegenwoordigt de zachtaardige, meer toegankelijke kant van de mens. Liefde en zachtheid, maar ook het seksuele en het emotionele. Eigenschappen die niet vanuit het intellectuele voortkomen maar uit instincten. De gepassioneerde benadering van het leven maar ook het moederschap, de bron van het leven. De natuur in al zijn kracht en glorie.

De 3 brengt het mannelijke (1) en het vrouwelijke (2) samen en representeert datgene wat uit deze vereniging voortkomt, het kind. De 3 staat voor expansie, groei, jovialiteit, speelsheid, zelfontwikkeling. Een kind wordt geboren zonder ego of enige belasting van opgeplakte etiketten. Het speelt en leert met vallen en opstaan. Het bekijkt de wereld vol leergierigheid en enthousiasme, steeds weer opzoek naar nieuwe ontdekkingen. Niet gedreven vanuit intellect maar vanuit instinct, passie en emotie. Pas naarmate we ouder worden trekken we de muren van verplichtingen en ‘hoe het hoort’ steeds hoger op en neemt het ‘verstandelijke’ de overhand.

De 3 kan nog wel eens verward worden door zijn eigen enthousiasme en emoties. Dit is immers iets wat niet strookt met de muren van verplichtingen en verantwoordelijkheden waar men in leeft. Het is belangrijk dat men zijn eigen gevoeligheid en emoties erkend, gehoor geeft aan datgene wat er van binnen speelt. Niet direct het basale laten overrulen door het verstandelijke, maar net als een kind je enthousiasme en emoties mogen tonen. 

Het zorgen en verantwoordelijkheid nemen en voelen voor de ander zit ook in het moederschap verborgen. Want wie houdt anders alles draaiende? Maar heus, ook moeders moeten soms ontspannen, met de benen omhoog en een glaasje wijn (bij wijze van spreken). Het kan niet alleen maar werken zijn, je moet soms ook spelen, ontspannen, die dingen doen waar je heel basaal behoefte aan hebt zonder dat het een functie hoeft te hebben. Kortom, het gaat om de juiste balans vinden tussen verantwoordelijkheid nemen voor de ANDER en verantwoordelijkheid nemen voor JEZELF.