Laatste kwartier onthulling1 VII KRACHT

Waarom hou je die wilde leeuw zo onder controle? Het is nou niet dat je ‘m niet hoort brullen, maar je wil het gewoon niet horen,voelen of zien! Wanneer je die leeuw elke keer naar beneden blijft duwen en in de beheersing modus blijft zitten, tja dan komt er natuurlijk een moment dat hij je met huid & haar verslindt. En vervolgens sla je jezelf weer voor je hoofd als dat gebeurt.
Probeer eens met tederheid & zachtheid naar die instincten te kijken in plaats van met harde hand en ratio de controle te bewaren.
Kijk ’m in de ogen, voel ‘m, leer ’m kennen, de leeuw is tenslotte onderdeel van jou.
Niet beheersen maar temmen met zachte hand, niet zo streng en ja dat vergt pas echt kracht & moed.

2  XXI DE WERELD (OMGEKEERD)

Da’s balen! De uitkomst is niet datgene waar je op had gehoopt. Of het succes laat op zich wachten, er is geen progressie. Tja daar kan je natuurlijk in blijven hangen. Maar begin eens met die teleurstelling los te laten en kijk eens naar welk aandeel jijzelf hebt gehad in het niet behalen van het gewenste resultaat. Welke steken heb jij laten vallen? Had je voldoende focus? Hoe dan ook, l aat gaan en leer hiervan! Dan kan je het de volgende keer anders aanpakken.

3  STAVEN TIEN


Pffff, wordt al moe als je er naar kijkt. Met gekromde rug belast met een zware last sleep je je voort naar huis. Hoeveel verantwoordelijkheden wil je dragen? Het is maar de vraag of JIJ ze allemaal MOET dragen. Hoezo kan je niet wat verantwoordelijkheden of werklast aan iemand anders overdragen? Heb je daar al aan gedacht? Ja zeker, het einde is in zicht, maar vergis je niet, dat kleine stukje naar huis is toch wat langer dan je had gedacht en we willen niet dat je onder je last bezwijkt, want daar heeft niemand wat aan.

4  RIDDER VAN ZWAARDEN

Je bedoelt het goed, je intenties zijn nobel maar heus je hoeft niet continue ieder brandje te blussen, elk onrecht te bestrijden, jonkvrouwes te redden enzovoort, enzovoort. Het is net alsof je continue ‘AAN’ staat, overal met gestrekt been in de actie schiet, 112 in de speed stand. Doe nu maar eens ‘ff’ rustig. Laat iemand anders het maar even oplossen, nu tijd voor de ‘chill modus’.


Nou ik hoor graag of jullie er wat aan hebben gehad en of een dergelijke legging voor herhaling vatbaar is.