Goodbye 2018...Hello 2019!

De laatste dag van 2018, of voor de mensen die dit bericht de dag daarna ontvangen, de eerste dag van 2019. Los van het feit dat ieder levensjaar in een mensenleven in het teken staat van een specifiek thema, geldt dit overkoepelend ook op wereldniveau voor ieder jaar. Zie het als een energie waar iedereen hier op aarde mee te maken heeft in dat jaar.

Dus laten we eerst eens terugkijken naar 2018. Deze stond in het teken van XI Gerechtigheid & II de Hogepriesteres. Ben je je het afgelopen jaar bewust geworden van het feit dat alles wat jij doet ook weer gevolgen heeft voor een ander, als de trilling in een spinnenweb? Hoeveel 'toevalligheden' heb jij meegemaakt dit afgelopen jaar? Hoe goed heb je alles van twee kanten kunnen belichten? Ben je uit het zwart/wit denken gestapt opzoek naar het grijze? Heb je bij besluiten je intuïtie geraadpleegd? Gecheckt of je motieven zuiver zijn? Hoe dan ook, het zal best een pittig jaar zijn geweest op emotioneel vlak. Maar hé, 'look on the bright side', het heeft je ook weer een hoop gebracht!

En...geloof me, we laten het hele emotionele en dualiteitesgebeuren nu even achter ons en gaan voor groei! Want 2019 staat in het teken van XII de Gehangene & III de Keizerin. Bij het getal 3, gelinkt aan Jupiter, gaat het over expansie. Zie het als wanneer I (de mannelijke energie) & II (de vrouwelijke energie) zich samenvoegen en wrijving veroorzaken waardoor III ontstaat. Maar hoe kunnen we dat doen? Daar is de Gehangene leidend in. Ook al leef je langer op deze aardkloot dan een ander, we zijn nog steeds leerlingen. Het getal 3 heeft zowel de leraar als de leerling in zich. In 2019 wordt ons gevraagd om bewust actief eens afstand te nemen van het bekende en de wereld eens letterlijk op z'n kop te zien. Alles vanuit een ander perspectief te aanschouwen. Dat vergt kracht en vooral vertrouwen! Wat brengt het ons? Nieuwe inzichten! Inzichten die ons leven doen veranderen, want na de Gehangene is er geen weg meer terug, je kunt je ogen niet langer sluiten voor hetgeen wat je daarvoor niet zag want je weet nu beter, je ziet het in een ander licht. Met deze nieuwe verkregen inzichten maak je weer een groei door, eentje die je kunt omzetten in daden in de materiële wereld.

Heb ik daar zin in? Zeker, want met mijn levensles 11/2 (de energie van 2018) ben ik nu heel erg toe  (met mijn vele kransen als huidpatronen) aan een Gehangene & Groei jaar. Bring it on! Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan een voor mij fantastisch 2018 en wens voor jullie allemaal dat 2019 een jaar vol groei & magie mag worden!