Yule 21 december & 22 december Maan van de Aanvang

Wat een prachtige timing van een nieuw begin. Vrijdag 21 december vieren we Yule oftwel Winter Solstice. Het is de kortste dag en langste nacht en daarna....beginnen de dagen beetje bij beetje te lengen en zal de kracht van de zon toenemen.

                                                                                        Afbeelding via Lovethispic.com

En wat een geweldige timing dat de dag daarop, zaterdag 22 december, de volle maan van de Aanvang zich aandient. HET moment van de 'nieuwe ronde, nieuwe kansen' en dat vraagt om een blanco blad.

Wellicht ben je de afgelopen tijd in je 'spirituele' winterslaap al wat dingen tegengekomen waarbij je dacht: 'mmmmm, dat kan anders, of dat wil ik niet meer'. En ook al is dat niet het geval, toch is het handig om  nog even bij het afgelopen jaar stil te staan en eens goed na te gaan bij jezelf waar jij in 2019 geen energie meer aan wil geven. Schrijf ze op! en verwoord dit op een manier waarbij je de ander niet schaad. Want je kan wel besluiten dat je niet langer energie wilt geven aan die vervelende collega, maar bedenk dan ook dat JIJ degene bent die daar verandering in kan brengen. Dus schrijf NIET: ik wil dat Pietje mij niet meer lastigvalt, maar schrijf WEL: ik stoor mij niet langer aan het gedrag van Pietje. De enige waar jij invloed op hebt ben JIJzelf, er zal iets moeten veranderen in JOU. Ben je daar heel erg bewust van ook in je bewoording.
Heb je ze genoteerd, lees ze op 22 december bij de volle maan hardop voor en dan huppa de fik erin, verbrand het, gooi de as in een pot aarde of in de tuin, begraaf het en stamp het nog even goed aan.

En dan nu? We hebben een schone lei, we kunnen zelf nu invullen wat we wel willen. Vaak is dat veel moeilijker en het is ook niet iets waar we lichtzinnig mee om moeten gaan. Ik heb het niet over 'ik wil een nieuwe auto want daar kan ik de blitz mee maken', maar over de wensen die echt DEEP DOWN bij jou leven. Die dingen die er werkelijk toe doen, jouw diepste verlangens, jouw onuitgesproken wensen. Die wensen waardoor jij echt die zingeving voelt en blij van binnen & buiten wordt. Waar wil jij je tijd aan besteden? En om op dat punt te komen, bij jouw onderbewuste, zul je tijd moeten reserveren. Een moment vinden waarbij je niet gestoord kan worden, je hoofd leeg maken en je focus naar binnen toe leggen. Denk nou niet dat sommige wensen te groots zijn en natuurlijk zijn sommige voor een langer termijn, maar we moeten het zaadje wel planten, anders kan het nooit uitkomen. Dus schrijf ook die belachelijk grote wensen op, spreek ze hardop uit bij de volle maan van 22 december en bewaar het briefje. Zie ze als een leidraad voor de komende periode.

                                                                         afbeelding via I.Pinimg.com

Kijk bij zowel hetgeen waar je niet langer energie aan wilt besteden als bij je wensen ook naar de energie voor het jaar 2019. Deze staat in het teken van 'De Gehangene & De Keizerin'. Het beloofd een jaar te worden vol groei. Wel eentje waarbij je je wereld met een regelmaat op z'n kop zou moeten beschouwen om zo weer nieuwe inzichten te krijgen. En met die nieuwe inzichten kan je vervolgens weer iets tastbaar in de wereld neerzetten. En weet, bij alles wat je doet, hou deze twee regels in acht:

1) Doe wat je wilt, maar schaad een ander niet;
2) Alles wat je doet komt in drievoud bij je terug.

Geniet van Yule & maak er een mooie start van!