Handen in beeld: zullen we het weer goed maken?

Bij handen in beeld plaats ik een foto waarbij de handen of vingers centraal staan. De foto wordt gekoppeld aan een situatie of thema wat op dat moment bij mij speelt, in combinatie met handlijnkunde.

foto via Favim, bron waterslidepicnic tumblr

Sinds gisteren hebben mijn zoon en een van zijn beste vrienden ontzettende mot. Zo'n mot dat ze met geweld door een derde uit elkaar gehaald moesten worden. Nu gaat het hier niet om twee typical alpha-mannetjes, maar om twee rustige, redelijk verstandige, niet heetgebakerde 10 jarigen en dit is dan ook in al die jaren de eerste echte heftige clash.

Natuurlijk willen ze niets meer met elkaar te maken hebben, is de een niet langer uitgenodigd op zijn feestje, en is de ander altijd begonnen. Redelijk standaard procedure bij een clash en daarna zou het toch snel weer ok moeten zijn denk je als ouder.

Echter bij deze twee mannetjes ligt het ietsje anders. Ik ken de handen van beide partijen redelijk en de grote crux zit 'm in het feit dat beide 'rechtvaardigheid' zeer, maar dan ook zeer hoog in het vaandel hebben staan. En natuurlijk is de een van mening dat de ander hem zeer groot onrecht heeft aangedaan en vice versa. De reden waarom het hun beide zo raakt.

Enig duw of trek werk van ons als ouder om het snel weer goed te maken werkt dan ook niet. Tijd, afstand en afpellen. De een met de hoofdlijn naar maan, waardoor het afpellen beter werkt en het invoelend inzichtelijk maken, de ander met een hoofdlijn naar mars, waar de tijdsfactor een belangrijker aspect heeft. Maar met die ulna lussen op mercurius van de ene zal het uiteindelijk toch tot een verzoening moeten gaan komen. Mits de ander met een dubbele lus op de mercurius wel meewerkt en niet wisselt tijdens het verzoeningsgesprek tussen het beminnelijke en confronterende.

Kortom het is even afwachten, maar die vredespijp gaat vast gerookt worden voor de tent.